2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Külföld

Újabb szigorításokra készül a német kormány

Újabb szigorításokra készül a német kormány a járvány visszaszorítása érdekében. A többi között kijárási korlátozások bevezetését és az otthoni munkavégzés kiterjesztését mérlegelik. Belgiumban a kórházakban kezdtek oltani, Franciaországban pedig a 75 évesnél idősebbek kapják meg a vakcinát, de mindkét uniós országban kevés az oltóanyag.

Minden hét számít. Ausztria Görögországgal és Dániával nyomást gyakorol az Európai Gyógyszerügynökségre, hogy a lehető leggyorsabban hagyja jóvá az AstraZeneca vakcináját.

Nincs pontos dátum a jóváhagyásra, és ez a probléma. Már használják Nagy-Britanniában, más országokban is. A hónap végére terveznek találkozókat, de mint kormányfő beszélek, és számunkra minden hét számít. A brit mutáció egyértelműen fertőzőbb, és ez nagy kihívásokat jelent. Szinte az összes európai országban kemény zárlat van. Sokan még február közepéig vagy végéig is meghosszabbítják ezt a zárolást

- mondta Sebastian Kurz.

A Moderna vakcinájával oltanak Belgiumban

Belgiumban most kezdték el az oltási kampányt a kórházakban, az amerikai Moderna gyógyszergyár első adagjaival. Mivel az európai uniós központi elosztás révén lassan érkezik vakcina az országba, a belga egészségügyi miniszter szerint a nyár elejére érhetik el, hogy beoltsák a leginkább veszélyeztetett korosztályokat és az egészségügyi dolgozókat.

Belgiumban az egyik legnagyobb a halálozási arány a világon. A 11 milliós országban már több mint 20 ezren vesztették életüket a koronavírus miatt.

Franciaországban a kormányt hibáztatják a kevés oltóanyagért

Franciaországban a 75 évesnél idősebbek oltása kezdődött meg. Sok polgármester a kormányt és Emmanuel Macron államfőt hibáztatja a kevés vakcináért.

Emlékszem, hogy elnökünk azt mondta nekünk, hogy háborúban állunk, minden szükséges dolgot meg fogunk tenni, bármi is legyen a költsége. Nos, kérem elnök úr, vásároljon oltóanyagokat, bármi is legyen a költsége, és adjunk magunknak eszközöket ennek az oltási kampánynak a sikeréhez, mert hazánk csak így juthat ki abból a szörnyű helyzetből, amelyben van

- mondta Párizs egyik elővárosának polgármestere.

Vesztegzár a síparadicsomban

A vírus nem válogat, szegényeket és gazdagokat egyaránt megfertőz. Tíz napra vesztegzár alá helyeztek két szállodát a svájci St. Moritz síparadicsomban a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, dél-afrikai mutációja miatt. Emiatt elrendelték a vendégek és a személyzet átfogó tesztelését. Ez összesen csaknem 400 embert jelent. Ugyan nem közölték a hotelek nevét, de helyi sajtóhírek szerint két luxusszállodáról van szó.

Nem látunk összefüggést más fertőzéses esetekkel, és a síelés és az itteni esetek között sincs kapcsolat. Ezért nincs ok a sípályák lezárásra, azok biztonságos rendszerben üzemelnek, például a felvonókat nem lehet megtölteni teljesen, csak a férőhelyek kétharmadáig, és maszkot is kell viselni

- mondta a régió koronavírus elleni munkacsoportjának vezetője.

Újabb szigorítások Németországban

Németországban viszont szigorításra készülnek. Kijárási korlátozások bevezetését és az otthoni munkavégzés kiterjesztését tervezi a kormány. Emellett Bajorország példáját követve országszerte előírhatják FFP2 védelmi osztályú részecskeszűrő maszk viselését a közösségi közlekedésben és az üzletekben. 

Ebben az esetben a a 60 éven felülieknek és a krónikus betegségben szenvedők utalványt kapnak, amit 12 maszkra válthatnak be.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!