2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Külföld

Újabb rekordot ért el a migránsok száma Németországban

  • Újabb rekordot ért el a migránsok száma Németországban

Németországban rohamosan nő a honosítások száma: a Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint 2023-ban több mint kétszázezer migráns vált német állampolgárrá – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Ebből messze a legnagyobb csoportot a szírek alkotják, akik közül 75 485-en válnak állampolgárrá 2023-ban. A második helyen a Törökországból érkező migránsok állnak, akik 10 735 német útlevelet kaptak, míg a harmadik helyen Irak áll 10 710 új állampolgárral. A Remix News számolt be arról, hogy az Alternatíva Németországért (AfD) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyaránt élesen bírálta a kormányt, miután napvilágot láttak a statisztikák. Az AfD azonban, miközben támadta a jelenlegi kormány bevándorláspolitikáját, azt is megjegyezte, hogy a honosított migránsok közül sokan szíriaiak, akiket Angela Merkel korábbi CDU-s kancellár hívott be 2015-ben és 2016-ban.

Ez több ember, mint Potsdam, Saarbrücken vagy Leverkusen lakossága. A honosítások száma tehát történelmi rekordot ért el, miközben a kormány és a kereszténydemokraták azt akarják elhitetni velünk, hogy a migrációt korlátozzák. A valóságban ez a rekordszám a 2014 és 2016 közötti tömeges szíriai bevándorlás eredménye, amelyet az Angela Merkel vezette akkori CDU-s szövetségi kormány hozott ránk

– reagált az AfD. Az év elején egyébként egy olyan törvényt fogadtak el Németországban, amely jelentősen megkönnyítette a migránsok honosítását.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!