2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Külföld

Újabb őrizetbe vételek Vietnamban a halálkamion ügyében

Nyolc embert vettek őrizetbe Vietnamban az essexi halálkamion ügyében folyó nyomozással összefüggésben - jelentette hétfőn a VNA vietnami hivatalos hírügynökség

  • Újabb őrizetbe vételek Vietnamban a halálkamion ügyében

Nghe An tartomány rendőrfőnöke, Nguyen Huu Cau közölte, hogy a gyanúsítottaktól szerzett információk alapján a hatóságok nyomozásokat indítanak, hogy felvegyék a harcot a Nagy-Britanniába embereket csempésző hálózatokkal, és felszámolják őket.

A rendőrfőnök szerint a hatóságoknak most leginkább az essexi eset következményeivel és az áldozatok hozzátartozóival kell foglalkozniuk. A hatóságok csempészetként és nem emberkereskedelemként kezelik az ügyet - mondta Cau.

A brit rendőrség pénteken közölte, hogy valószínűleg vietnami volt az a 39 ember, akit október 23-án találtak holtan egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében a délkelet-angliai Essexben.

A rendőrség kapcsolatba lépett a vietnami kormánnyal, és több családdal Nagy-Britanniában és Vietnamban, és sikerült is megtalálni a tragédia több áldozatának családját. Az áldozatok zöme a Vietnam északi-középső részén fekvő Nghe An és Ha Tinh tartományból való, ahol nehéz munkát szerezni, és ez, illetve a hatóságok bátorító magatartása, az embercsempész bűnbandák jelenléte és a környezeti katasztrófák mind kedveznek az elvándorlásnak.

A nyomozás keretében pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnamban, egyet Írországban. Az előző héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.

Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő vasárnap bejelentette, hogy miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába, hogy együttműködjenek a brit hatóságokkal a nyomozásban. A vietnami kormány hivatalos honlapjának hétfői közleményéből kiderül, hogy egy diplomatákból és rendőrökből álló küldöttség már vasárnap elrepült Nagy-Britanniába, ahol a nap folyamán találkozik az illetékes brit hatóságok embereivel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!