2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Külföld

Újabb nyugati túszt fejeztek le

Újabb nyugati foglyot fejezett le az Iszlám Állam. A szélsőséges szunnita szervezet ezúttal egy brit férfit végzett ki arra hivatkozva, hogy Nagy-Britannia csatlakozott az Iszlám Állam elleni hadműveletekhez. Az áldozat egy kétgyermekes, skóciai férfi, aki egy segélyszervezet munkatársaként dolgozott Szíriában. A 44 éves férfit tavaly márciusban rabolták el. Az Iszlám Állam közlése szerint újabb túszt végeznek ki, ha London tovább támogatja az ellenségeiket. Korábban két amerikai újságírót is lefejeztek a dzsihadisták. A brit kormányfő színtiszta gonoszságnak minősítette a gyilkosságot és azt ígérte, felkutatják és bíróság elé állítják a tetteseket. Eközben az amerikai légierő újabb támadásokat hajtott végre az Iszlám Állam ellen Irakban.

Egy 44 éves skóciai férfi az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet újabb áldozata. A dzsihadisták arra hivatkozva fejezték le, hogy Nagy-Britannia támogatja az ellenük folyó amerikai hadműveleteket. David Haines a harmadik, akit üzenetként, színpadiasan megrendezett körülmények között végeznek ki a szélsőségesek.

A brit kormányfő, David Cameron színtiszta gonoszságnak minősítette a gyilkosságot. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy a bűnösöket felkutatják és bíróság elé állítják, bármeddig is tartson.

A nyugati hatalmakat továbbra sem tántorítják el a gyilkosságok: az amerikai légierő a hétvégén ismét támadta az Iszlám Állam állásait. Washington augusztus óta 160 bevetést hajtott végre Irak egész területén.

Az amerikai külügyminiszter a napokban Törökországban és Egyiptomban próbált támogatókat szerezni a dzsihadisták elleni harchoz. Erre eddig tíz arab országtól kapott ígéretet. Emellett Franciaország és Ausztrália is jelezte, hogy kész katonailag támogatni Washingtont.

„Ausztrália azt tervezi, hogy részt vesz az Egyesült Államok vezette koalícióban, amely támogatja a legitim iraki kormányt és számos közel-keleti országgal összhangban fog cselekedni” – fogalmazott Tony Abbott ausztrál miniszterelnök.

Washington azt eddig kizárta, hogy 2003-hoz hasonlóan szárazföldi csapatokat küldjön Irakba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ennyi jár lefejezésért a „haladó” Nyugaton

Ennyi jár lefejezésért a „haladó” Nyugaton

Felfüggesztett börtönbüntetésekre ítélte pénteken Párizsban a kiskorúak bírósága azt a hat középiskolást, akit azzal vádoltak, hogy közük volt egy három évvel ezelőtti kegyetlen iszlamista tanárgyilkossághoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!