2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Újabb nyolc holttest a porrá lett Paradise-ban

Kaliforniában 58-ra emelkedett a tűzvész halálos áldozatainak száma. A mentőalakulatok újabb holttesteket találtak a teljesen megsemmisült Paradise kisváros leégett lakóházaiban. A hatóságok további 200 embert eltűntként tartanak nyilván. Az egy hete tomboló lángokban eddig több mint 7600 épület semmisült meg. 500 négyzetkilométeren még mindig ég az erdő.

  • Újabb nyolc holttest a porrá lett Paradise-ban

Kaliforniában egész domboldalakon tombol az erdőtűz. Ez az egyik legnagyobb kiterjedésű terület, amely napok óta ég. 100 ezer hektár vált a lángok martalékává. Ez majdnem kétszerese Budapest területének. Ez a pár a telefonján mutatja, hogy nézett ki az otthonuk, és mi maradt belőle. Városuk, Paradise teljesen megsemmisült, nem is építik újjá.

Van néhány kérdésem, azt szeretném megtudni, ki felelős azért, hogy a kimenekítés miért lett ekkora kudarc. A másik, hogy ki a felelős? Amikor megtámadják az országunkat, nem várunk napokat, hogy kiderítsük, mi történt– mondja Brian Bell, egy Paradise-ból kimenekített a férfi. Ő egyike azoknak, akik pert indítottak az áramszolgáltató ellen, mert szerintük ők okozták az pusztítást.

Húsz ember nevében adtunk be keresetet. ... Azt állítjuk, hogy a PG&E berendezése elromlott, a távvezeték kapott lángra, ez okozta a tüzet, a hatalmas katasztrófát, az ingatlanok megsemmisülését, számtalan halálesetet – állítja Amanda Riddle, a Core, Luziach, De Ghetaldi & Riddle LLP ügyvédje. 

Az erős szélben gyorsan terjedő lángok elől az embereknek nagyon gyorsan kellett elmenekülniük. A napfényes államban minden évben keletkeznek erdőtüzek, egyre nagyobb pusztítást okozva.

Az egyik ok, hogy évről évre egyre nagyobb az átlaghőmérséklet. Közvetlen összefüggés van a hőmérséklet-emelkedéssel és a tűz területének nagyságával és a pusztítás mértékével– nyilatkozta Chris Antony, Kalifornia tűzoltó parancsnoka. 

Ez a pusztítás akkor, hogy nem találok rá szavakat. Úgy néz ki, mint egy háborús övezet. Csak tűz tud ilyen pusztítást végezni. Senki nem számított erre– mondta megrendülten Jerry Brown Kalifornia állam kormányzója. Az amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánította az államot, ahol több ezer tűzoltó küzd a lángokkal. Nagyon nehéz időket élünk, semmi nem lesz olyan, mint előtte. De azt megígérhetem, hogy Kaliforniában mindenki megteszi a lehető legtöbbet. Trump elnök néhány perce hívott fel. és megnyitotta a szövetségi kormány pénzforrásait– biztosította a lakosságot Jerry Brown. 

De nemcsak állami segítségnyújtás érkezik. A több ezer semmisült épületek között olyan hírességeké is a lángok martalékává vált, mint Miley Cyrus. Az amerikai énekes-színésznő több mint 140 millió forintnyi összeget adott az áldozatok támogatására és a helyreállításra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!