2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Külföld

Újabb migránsáradat és terrorhullám jöhet Németországban

Ahogy arról az Origo beszámolt, hétfőn Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) volt vezetője interjút adott a magyar közmédiának. Maassen nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációs nyomás és a terrorveszély is nőni fog Németországban.

  • Újabb migránsáradat és terrorhullám jöhet Németországban

A volt titkosszolga többek között azt mondta, hogy a migrációs zsilip továbbra is nyitva van, emiatt pedig

„újabb migránsáradat fenyegeti Közép-Európát, ezen belül elsősorban Németországot a Közel-Kelet és Afrika irányából.”

Akár már most nyáron vagy ősszel, esetleg a jövő év elején megindulhatnak az illegális bevándorlók, mivel elmaradtak a 2015-ös migránshullám megismétlődésének megakadályozását célzó intézkedések, főképp Németországban, de Görögországban is. 

Ő már 2015-ben felhívta rá a figyelmet, hogy a migránsok és a valódi menekültek között nagyszámban szivárogtak be hazájába és Európa más országaiba is az Iszlám Állam, illetve egyéb muszlim terrorszervezetek katonái. Szerinte, ha nem lenne bevándorlás, akkor nem is lennének Németországban iszlamista terroristák.

A német Szövetségi Statisztikai Hivatal (Statistisches Bundesamt) adatai alapján 2015-től napjainkig nagyjából 1,7 millió migráns áramlott be Németországba. 

Ennek csupán a 40 százaléka kapott menekültstátust vagy más jellegű védelmet (oltalmazott és menedékes státust), a többiek nem voltak jogosultak ilyesmire, de nagy többségüket nem tudták kitoloncolni, így Németországban maradhattak. Ráadásul több százezren egyszerűen eltűntek a hatóságok látókörében. 

Nagyrészt közülük kerültek ki azok, akik az elmúlt három évben terrortámadásokat hajtottak végre, részben az Iszlám Állam megbízásából.

Az első, migránsok által elkövetett tömeges szexuális zaklatásra német földön Köln városában került sor, 2015 szilveszterének éjjelén. 

Észak-afrikai és közel-keleti migráns férfiak molesztáltak, illetve meg is erőszakoltak fiatal német lányokat. A balliberális médiumok kezdetben megpróbálták eltitkolni a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekményeket. A közösségi médiában terjedő híreknek köszönhetően azonban nem jártak sikerrel. 

Ezt követően terrortámadások rázták meg Németországot. 

2016. május 10-én München egyik elővárosának pályaudvarán egy migráns "Allahu akbar"-t kiáltozva késsel megsebesített négy németet.

Július 18-án Würzburgban egy magát 17 évesnek mondó afgán migráns baltával támadt rá egy vonaton az utasokra. Ezúttal is négy sebesült volt.

Július 22-én egy iráni migráns hátterű 18 éves férfi elkezdett lövöldözni München belvárosában, ami kilenc halálos áldozattal járt. Az áldozatok között egy magyar állampolgár is volt.

Július 24-én Ansbach városában egy 27 éves szír migráns pokolgépes merényletett követett el, aminek következtében 12 ember megsebesült.

December 19-én egy tunéziai migráns, Anis Amri terrortámadást hajtott végre a berlini karácsonyi vásár területén. Az akció során 12 ember halt meg, és 49-en megsebesültek. A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára.

2017. július 28-án Hamburg egyik bevásárlóközpontjában az Egyesült Arab Emírségekből származó Ahmed A. nevű iszlamista férfi "Allahu akbar"-t kiabálva egy machetével megölt egy embert, és további hatot megsebesített. 

2018. április 7-én egy 48 éves kurd migráns Münsterben egy furgonnal a tömegbe hajtott, aminek következtében négy ember meghalt, húszan pedig megsebesültek.

Mindezen szörnyű esetekben az a közös, hogy kezdetben a fake news média – vélhetően felsőbb politikai utasításnak eleget téve – kísérletet tett rá, hogy eltitkolja a támadók kilétét, azt a hamis látszatot keltve, hogy nem migránsokról, hanem németekről van szó.

Origo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!