2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Újabb indítvány Theresa May ellen

Bizalmatlansági indítvány nyújtott be Theresa May brit miniszterelnök kormányával szemben a Skót Nemzeti Párt (SNP) és több másik, kisebb ellenzéki párt, mivel szerintük mihamarabb szavazni kellene a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodásról - jelentette be az SNP kedden a Twitteren.

  • Újabb indítvány Theresa May ellen

Az SNP - a brit alsóház harmadik legerősebb pártjának - kezdeményezéséhez csatlakoztak a Liberális Demokraták, a walesi Plaid Cymru és Zöldek politikusai is. Azt követelik, hogy a kormány még a karácsonyi szünet előtt tűzze napirendre az előterjesztést.

A kormány ezt nem köteles megtenni, mert csak azokat az indítványokat kell napirendre tűznie, amelyeket az ellenzék vezetője, a Munkáspártot irányító Jeremy Corbyn aláírásával terjesztenek elő.

A Munkáspárt hétfőn maga is bizalmatlansági indítvány terjesztett elő, ám nem az egész kormánnyal, hanem csak Theresa May kormányfővel szemben. A Munkáspárt elfogadhatatlannak tartja, hogy a konzervatív kormányfő több mint egy hónappal az eredetileg kitűzött időpont után hajlandó csak szavazásra bocsájtani a Brexit-megállapodást. A párt úgy véli, a kormányfőnek korábbi időpontra kellett volna kitűznie a szavazást, amelyet a kormány a biztos vereség tudatában inkább végül január közepére napolt el.

A miniszterelnök bírálói szerint May sarokba akarja szorítani a parlamentet. Jelen állás szerint ugyanis az Egyesült Királyság 2019. március 29-én éjfélkor automatikusan elhagyja az uniót, de ha ez úgy történik meg, hogy a kiválás feltételei tisztázatlanok maradnak, az hatalmas károkat okozna az ország gazdaságának. Miután az Európai Unió elzárkózik a már megkötött egyezség újratárgyalásától, a megállapodás várhatóan nem fog változni, és May bírálói szerint a kormányfő arra spekulál, hogy a parlamenti képviselők a megállapodás nélküli kiválás elkerülése érdekében végül mégis megszavazzák a dokumentumot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!