2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Újabb hőhullámmal küzd Spanyolország

Idén nyáron már a negyedik hőhullámmal kénytelen megbirkózni Spanyolország, a hőség még legalább csütörtökig eltart és növeli az erdőtüzek kockázatát is - közölte hétfőn a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet).

  • Újabb hőhullámmal küzd Spanyolország

A kánikula csúcspontját szerdára várják, a hőmérő higanyszála aznap akár 44 Celsius fokra is kúszhat a főváros, Madrid térségében, valamint Jaén és Andalúzia tartományokban. Az érintett régiókban vörös riasztást adnak ki.

Hétfőn 42 Celsius fokos hőségre számítottak Andalúziában és a nyugati Extremadura tartományban. Számos helyen a hőhullám miatt "trópusi éjszakákra" kell berendezkedni 20-25 Celsius fokos éjjeli hőmérséklet mellett.

Mindemellett a turisták körében kedvelt Baleár-szigeteket, Mallorcát és a földközi-tengeri partvidéket a kánikula úgy tűnik, elkerüli.

Spanyolországban emellett komoly gondot okoznak az erdőtüzek. Az utóbbi napokban két tűzvészt a katalóniai Portbou és a déli Huelva tartományban fekvő Bonares település mellett csak nagy nehezen - több evakuálás, áramkimaradás és útzárlat árán - tudtak megfékezni.

Portugáliában szintén több erdőtűz pusztít. A legsúlyosabb a hétvégén Castelo Branco és Proenca-a-Nova körzetekben mintegy hétezer hektár erdőséget perzselt fel. Ez utóbbit csak hétfőre sikerült megfékezni, de a délnyugati Odemira, a központi fekvésű Ourém és az északi Mangualde területén máris további tűzfészkek ellen küzdenek a katasztrófavédelmi hatóságok.

Spanyolországhoz hasonlóan Portugáliában is erdőtüzek fokozott veszélyére figyelmeztettek a hatóságok az elkövetkezendő napokban.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!