2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Újabb baloldali polgármester mondott le a vakcinabotrány miatt

Másfél hónapja nem volt ilyen alacsony az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban. A brit kormányfő azt ígérte, hogy megóvják a lakosokat a koronavírus új mutációitól. Eddig közel 7 millióan kapták már meg az oltást. Közben tovább dagad a vakcinabotrány Spanyolországban. Újabb baloldali polgármester nyújtotta be lemondását, miután kiderült: ő is soron kívül kapta meg az ellenszert. Ukrajnában pedig egy sor szigorítást oldottak fel.

  • Újabb baloldali polgármester mondott le a vakcinabotrány miatt

Lángoló barikád, romok és törmelékek mindenhol.

Hollandiában 3 napig tartottak a korlátozások elleni tiltakozások.

A békés megmozdulások hamar erőszakos zavargásokba csaptak át. A tüntetők törtek-zúztak. Kövekkel dobálták a kórházakat, rendőrautókat.

A hatóságoknak vízágyút, lovas rohamosztagot és könnygázt is be kellett vetniük a feldühödött tömeg ellen. 70 embert tartóztattak le eddig.

Este fél 9 és reggel fél 5 között tilos az utcán tartózkodni. Kijárási tilalom bevezetésére utoljára a második világháborúban volt példa Hollandiában.

Hollandiában eddig csaknem 953 ezren fertőződtek meg.

Madridban korábbra hozták a kijárási tilalmat

Egy férfit igazoltatnak a spanyol rendőrök a madridi főpályaudvaron.

A fővárosban korábbra hozták a kijárási tilalmat, így este 9 óra után már csak nyomós indokkal lehet az utcán tartózkodni.

Az éttermeknek és bároknak pedig 20 órákkor be kell zárniuk.

A lakosok helyeslik a szigorítást.

Spanyolországban az elmúlt két hétben megtriplázódott a fertőzöttek száma. Hétvégén mintegy 94 ezer embernek lett pozitív a tesztje. Az egészségügyi dolgozók teljesítőképességük határának a közelében vannak. Eddig több mint 2 és fél millióan kapták el a vírust. 

Közben tovább dagad a vakcinabotrány. Benyújtotta lemondását Molina de Segura városának szocialista polgármestere. Mint kiderült több városvezető, egészségügyi tanácsnok és katona is soron kívül kapta meg a koronavírus elleni védőoltást.

Nagy-Britanniában már 7 millióan megkapták az oltást

A brit miniszterelnök segített a Astrazeneca vakcinák csomagolásánál. Nagy-Britanniában már átlépte a 3 és fél milliót a fertőzöttek száma.

Eddig közel 7 millióan kapták már meg az oltást.

Brit tudósok és politikusok aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a már engedélyezett vagy fejlesztés alatt álló oltások kevésbé lehetnek hatékonyak lehetnek a mutánsokkal szemben. Szakértők szerint még korai lenne ilyen következtetéseket levonni.

Kígyózó sorokban várakoznak az autósok a cseh német határnál. Berlin ugyanis a magas fertőzöttségű országok közé sorolta a visegrádi államot, így minden csehnek negatív tesztet kell felmutatnia a határon.

Az 10,7 millió lakosú Csehország az egyik legsúlyosabban érintett ország a világon. Eddig 940 ezren fertőződtek meg.

Ukrajnában egy sor szigorítást oldottak fel

Maszkban, de lelkesen mentek iskolába a kijevi diákok.

Ukrajnában hétfőn újranyitották az iskolákat, éttermeket és edzőtermeket is.

Keleti szomszéduknál január 8-án vezettek be szigorú intézkedéseket, miután megugrott a napi új esetek száma. Az utóbbi időben azonban csökkent a fertőzöttek száma, ez is indokolta a lazítást. Eddig 1,2 millióan kapták el a koronavírust.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!