2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 10:55

Külföld

Újabb azeri-örmény tűzpárbaj volt a két ország határán

Újabb azeri-örmény összecsapás tört ki a két ország határán szerdára virradóan, a tűzpárbajban három örmény katona meghalt, kettő megsebesült, míg azeri oldalon két katona sebesült meg hivatalos közlések szerint.

  • Újabb azeri-örmény tűzpárbaj volt a két ország határán

Az örmény védelmi minisztérium közölte: a harcok az Azerbajdzsánnal közös határ északkeleti szektorában törtek ki, és még kora reggel is folytatódtak, jelenleg is tartanak. "A két ország közötti tűzszünetet az azerbajdzsáni fegyveres erők egységei sértették meg. A helyzet súlyosbodásáért minden felelősség Azerbajdzsán katonai és politikai vezetését terheli" - áll az örmény védelmi hatóság sajtószolgálata által kiadott közleményben.

Az azeri védelmi tárca ugyanakkor arról számolt be, hogy fegyveres erőik folytatják az örmények elleni megtorló akciókat Kelbajar körzet térségében, ugyanis - a minisztérium állítása szerint - különböző irányokból, kézifegyverekből és gránátvetőkből tűz alá vették őket. A lövésektől két azeri katona megsebesült, életük nincs veszélyben - tették hozzá. Az Örményország területén lévő polgári objektumok állítólagos megrongálódásáról szóló jelentések valótlanok és kizárólag dezinformációs jellegűek - szögezte le az azeri minisztérium.

Az örmény külügyminisztérium egy nyilatkozatában hangsúlyozta: az ország a nemzetközi joggal összhangban minden katonai és politikai eszközt felhasznál az Azerbajdzsánnal közös határon kialakult helyzet súlyosbodásának elkerülésére.

A tavalyi hegyi-karabahi háború utóhatásaként az örmény Szjunik és Gegarkunik tartományok határtérségében május 12-e óta feszült a helyzet, mindkét fél provokációkról számolt be. Május 27-én Azerbajdzsán közölte, hogy elfogott hat örmény katonát, amikor szabotázsakció céljából megpróbálták átlépni a határt. Az örmény fél megerősítette a katonák elfogását, de hangsúlyozta, hogy nem lépték át a határt, hanem mérnöki munkát végeztek örmény felségterületen.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!