2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Újabb árhullám érte el Velencét, lezárták a Szent Márk teret

Továbbra is a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben Velencében. A Szent Márk teret újra megnyitották, és elindult a vízibuszforgalom is. Azonban továbbra sem látogatható a Szent Márk-bazilika. A velencei polgármester szerint az áradások már 1 milliárd eurós kárt okoztak.

  • Újabb árhullám érte el Velencét, lezárták a Szent Márk teret

Szirénák figyelmeztettek a veszélyre a világörökségi városban, miután az újabb árhullám elöntötte a Szent Márk-bazilika altemplomát. A székesegyház előtti teret péntek délben lezárták, de szombaton már újra megnyitották.

Az üzletek többsége továbbra is zárva tart, ezért akadozik az élelmiszer-ellátás.

A polgármester szerint a károk összege eléri az egymilliárd eurót, a tengerár több mint 50 templomot rongált meg.

Luigi Brunaro a globális felmelegedést okolta a növekvő árvizekért. Becslések szerint a tenger szintje Velencénél több mint 20 centiméterrel magasabb, mint száz évvel korábban.

A kulturális miniszter azt ígérte, hogy adókedvezményekben részesítik azokat, akik támogatják az állami műemlékek restaurálási költségeit.

A dózsék városának 70 százaléka már víz alatt van.

A tengerár nemcsak templomokat, hanem üzleteket, lakóházakat és szállodákat is elárasztott.

Az első jelentős árhullám a hét elején érte el a lagúnák városát, kedd este a víz szintje meghaladta a másfél métert, amire több mint 50 éve nem volt példa.

Az időjárás-jelentés nem kecsegtet sok jóval: az előrejelzések szerint a hét végén újabb, több mint 1 méteres árhullám várható.

Az olasz kormány csütörtökön szükségállapotot rendelt el, és 20 millió eurós gyorssegélyt utalt ki a helyreállítási munkákra.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!