2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

"Isten veled, Görgei!"

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Újabb amerikai foglyot fejeztek le

Egy 26 éves férfivel végeztek, aki segélyaktivistaként dolgozott. Ő az ötödik nyugati túsz, aki Szíriában meghalt. A brit titkosszolgálat szerint a lefejezéseket egy egyiptomi-brit kettős állampolgárságú énekes hajtja végre. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen a nyugati szövetségesek egy hónapja indítottak légitámadásokat.

Tavaly október óta volt az iszlamisták fogságában a 26 éves amerikai férfi, aki segélyaktivistaként dolgozott Szíriában. 2007-ben katonaként érkezett Irakba, leszerelése után kezdett kórházakban dolgozni. „Peter Kassig amerikai állampolgár, a muszlimok ellen harcolt Irakban, ezért végeztük ki” – mondta egy álarcos terrorista.

Kassig az ötödik nyugati fogoly, akit kivégeznek: két brit és két amerikai halt már meg. Kassig áttért az iszlámra, az Abdul Rahman nevet is felvette, mégis megölték. „Abdul Rahman önkéntesként jelentkezett hozzánk, a szíriai embereken segített, akik elmenekültek otthonról, de orvosi segítségre volt szükségük. A török határ közelében dolgozott, amíg el nem fogták tavaly” – mondta egy volt kollégája.

A brit hatóságok szerint az előző négy kivégzést egy brit-egyiptomi énekes hajthatta végre, aki tavaly csatlakozott az iszlamistákhoz és Jihadi John néven emlegetik. Most annyi a változás, hogy a videó végén nem mutogatnak újabb túszokat és nem fenyegetőznek a kivégzésükkel. Egyes hírek szerint a mostani kivégzést nem is Jihadi John hajtotta végre, mert ő megsebesült a héten egy nyugati légicsapásban.

„Semmi kétség, azt akarjuk hogy Jihadi John bíróság elé kerüljön a szörnyűségek miatt, amelyeket Szíriában elkövetett. Elfogadhatatlan, hogy brit állampolgárok Szíriába vagy Irakba utaznak, hogy terrorakciókban vegyenek részt” – mondta David Cameron brit miniszterelnök.

Az iszlamisták az elmúlt hetekben elvesztették az iraki Moszul környékének ellenőrzését, a szíriai Kobanitól pedig a külföldi légicsapások üldözték el őket. Ezt a területvesztést bosszulhatták meg a kivégzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!