2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Külföld

Újabb afganisztáni várost támadtak meg a tálibok

A tálibok támadást indítottak az északkelet-afganisztáni Baglán tartomány székhelye ellen - közölték helyi hivatalos források vasárnap.

  • Újabb afganisztáni várost támadtak meg a tálibok

Hajátullah Vafa, a bagláni tartományi tanács egyik tagja a dpa hírügynökségnek azt mondta, a tálibok vasárnapra virradóra indítottak összehangolt támadást Puli-Humri városa ellen, és egy részét az ellenőrzésük alá vonták. Hozzátette, hogy a harcok jelenleg is folynak a város külső kerületeiben.

A tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren megerősítette a hírt, és azt közölte, hogy a fegyveresek a tartományi kormányzat épületét ostromolják.

Szombaton hajnalban a tálibok a szomszédos Kunduz tartomány azonos nevű székhelyét rohanták le, és megszállták több fontos létesítményét, egyebek közt a fő villamosenergia-elosztó telepet, a tartományi kórházat és egy rendőrkapitányságot is.

Vasárnap a Tolonews nevű afgán hírportál belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a várost visszavették a lázadóktól, és a helyszínre érkezett Aszadullah Hálid afgán védelmi miniszter és Maszúd Andarábi belügyminiszter is.

A tálibok annak ellenére indítanak támadásokat rendszeresen az utóbbi időben is, hogy küldöttségük tárgyalásokat folytat az Egyesült Államokkal a 17 éve tartó fegyveres konfliktus lezárásáról. Esetleges harctéri nyereségeiket tárgyalási pozíciójuk javítására akarják felhasználni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!