2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Külföld

Új törvény a vandál tüntetők ellen

A rendzavarókra szabott törvényt fogadott el a francia parlament alsóháza. A jövőben kizárhatják a tüntetésekről a vandál tiltakozókat, és bűncselekmény lesz az arc eltakarása demonstráció közben. A szenátusban már tavaly ősszel megszavazott jogszabályt a sárga mellényes tüntetések eldurvulása miatt terjesztették most a nemzetgyűlés elé.

  • Új törvény a vandál tüntetők ellen

Vandálok az egyik sárga mellényes tüntetésen. A rongálások, erőszak-cselekmények már hónapok óta kísérik a békésnek indult francia kormányellenes megmozdulásokat, a rendőrökkel való rendszeres összecsapásoknak pedig mindkét oldalon számos sebesültje van. A francia parlament alsóháza most egy kifejezetten a rendzavarókra szabott törvényt fogadott el.

Azok a polgártársaink, akik békésen akarnak tüntetni, már nem merik ezt megtenni. Ideje, hogy ennek vége legyen. A kirakatok betörése és az összeütközés a hatóságokkal nem a megfelelő módszerek a hatáskeltésre.– mondta a Köztársaság Mozgásban parlamenti képviselője, Jean-Francois Eliaou.

A nagy többséggel elfogadott jogszabály értelmében a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket eltilthatják a további megmozdulásokon való részvételtől, az arc eltakarása pedig bűncselekménnyé válhat.

A belügyminiszter továbbra is azt mondja, hogy a tüntetéshez való jog védelmében korlátoznunk kell a tüntetőket. Mi nem fogadjuk el ezt a logikát– véli Alexis Corbiere szélsőbaloldali képviselő. 

A törvényjavaslatot a párizsi szenátus már jóval korábban, tavaly októberben megszavazta, a mostani történésektől függetlenül, de a sárga mellényes tüntetéssorozat elfajulása után a jogszabályt beterjesztették az alsóház, a nemzetgyűlés elé is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!