2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Új tények és érvek nélkül zárult a szenátusi tárgyalás csütörtöki napja

Új tények és új érvek felsorakoztatása nélkül zárult a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalásának csütörtöki napja.

  • Új tények és érvek nélkül zárult a szenátusi tárgyalás csütörtöki napja

A tárgyaláson a vádat előterjesztő és mellette érvelő demokrata párti impeachment-menedzserek csütörtökön a korábbi képviselőházi bizottságok előtti meghallgatások videofelvételeiből mutattak be részleteket, és azt hangoztatták, hogy ukrajnai üzleti ügyei miatt sem Joe Biden egykori alelnök, sem a fia, Hunter Biden nem vádolható korrupcióval. Kárhoztatták viszont Rudy Giulianit, Trump személyes tanácsadóját, aki ukrán tisztségviselőkkel vette fel a kapcsolatot, a többi között annak érdekében, hogy Bidenékre terhelő információkat gyűjtsön.

A csütörtöki tárgyalási napon a szenátorok jó részének figyelme lankadt. Az egyik republikánus szenátor például keresztrejtvényt fejtett, egy másik papírrepülőt hajtogatott, Elizabeth Warren demokrata párti elnökjelölt-aspiráns pedig egy tévétudósítóval játszott valamit. Voltak olyan republikánus szenátorok is, akik elbóbiskoltak, más pedig könyvet olvasott.

A laptopokat, okostelefonokat és más elektronikus szerkezeteket kitiltották az ülésteremből a tárgyalás idejére.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a tudósításában megjegyezte: kilenc demokrata párti és huszonkét republikánus szenátor hagyta el a termet rövidebb-hosszabb időre.

Pénteken a demokrata párti impeachment-menedzserek a Donald Trump ellen megfogalmazott másik, a kongresszus akadályozására vonatkozó vádpontjukat fejtik ki.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!