2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Új javaslatot készített Theresa May a Brexitről

Új népszavazás sem lehetetlen a Brexitről. Theresa May brit miniszterelnök legújabb javaslata szerint a londoni parlament dönthet arról, hogy kiírjanak-e újabb népszavazást, és arról is, hogy a kilépés után milyen vámjogi viszonyban legyen Nagy-Britannia az Unióval. Az ellenzéki Munkáspárt vezetője viszont máris közölte, hogy nem támogatják Theresa May újabb javaslatait.

  • Új javaslatot készített Theresa May a Brexitről

Június elején negyedszer kerül a Brexitről szóló javaslat a brit parlament alsóháza elé és könnyen meglehet, hogy negyedszer is elutasítják Theresa May kormányfő legfrissebb elképzelést, amelyet egy londoni üzleti rendezvényen ismertetett.

Az Európai Unióval novemberben elért Brexit-megállapodás sorozatos alsóházi elutasítása nyomán a kormányzó brit konzervatívok és a Munkáspárt May kezdeményezésére többször tárgyalt az utóbbi hat hétben, hogy feloldják a Brexit körüli patthelyzetet és kompromisszumos megoldásokat találjanak. Eredmény nem született, sőt a munkáspárti Jeremy Corbyn kijelentette, hogy a negyedik törvényjavaslatot sem fogják támogatni.

Nem, nem tudjuk támogatni ezt a jogszabályt, mert alapvetően csak a megismétlése a korábbiaknak, és nem tesz meghatározó lépéseket a kereskedelem, a vámunió tekintetében, ezzel szemben a jogvédelemmel, különösen a fogyasztóvédelemmel foglalkozik

- magyarázta az ellenzéki Munkáspárt vezetője, aki szerint még a kormánypárt több képviselője is ellenzi az új javaslatot.

Theresa May ezért is törekszik arra, hogy máshol keressen támogatást, és például meggyőzze az eddig elutasító álláspontot valló kisebbik kormánypártot, az észak-írországi unionistákat is.

Az újabb népszavazás arról szólna, hogy a választók elfogadják-e a kilépés feltételeiről elért megállapodást. Vagyis előtte a parlamentnek igennel kellene szavaznia Theresa May újabb javaslatára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!