2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Új élet Merkel után: elindult a hatalmi harc

Angela Merkel bejelentésével azonnal megindul a hatalmi harc a CDU-n belül - mondta a hírtv-nek Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő emlékeztetett: korábban Merkel maga is úgy fogalmazott: a pártelnöki és kancellári pozíció kéz a kézben jár.

  • Új élet Merkel után: elindult a hatalmi harc

„Ez nem is egy tockos volt igazából a CDU-nak, hanem egy agyrázkódás.” – mondta Nógrádi György. Az elemző szerint a hesseni választás után még többen kezdek el a Merkel utáni időkről beszélni, mint korábban. Angela Merkel egylőre csak a pártvezetést adja fel, a korábbi példák azonban azt mutatják,hogy jelentősen meggyengül az a kancellár, akinek nincs a kezében pártja vezetése is.

„Nem látja befejezettnek az egész migrációs problémát. Ugye az utóbbi időben többször hangoztatta, hogy követtünk el hibákat de ő még megpróbál ezen szerintem, legalábbis az ő szemszögéből javítani. Hogy az integráció, a beilleszkedés, problémák vannak ugye még mindig bizonyos szegmensekben, mondjuk szakápolók, fogászati szakasszisztensek, tehát munkaerőhiány van bizonyos frontokon Németországban, ezen próbál meg ő javítani olyan programokkal, amiket szeretne bevezetni a migránsoknak például egy duális képzést ezeken a területeken létrehozni.” – mondta el Georg Spöttle a Nézőpont elemzője a Hír TV-nek. Georg Spöttle hozzátette: a jövő őszi szászországi tartományi választásig Merkelnek van muníciója. Nógrádi György szerint Merkel bejelentésével megkeződök a hatalmi harc.

Merkel mindig azt mondta, hogy együtt van a kancellári és a pártelnöki poszt és ő nem hajlandó távozni. Az, hogy az elmúlt órákban beismerte vereségét máshogy fogalmazva, úgy fogalmaz, hogy nem indul újra az elnöki posztért ez azt jelenti, hogy a kencellári pozíciója meggyengült – mondta a telefonba Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Nógrádi György emlékeztetett: a Merkellel nagykoalícióban kormányzó szociáldemokrata párt országosan 14-15 százalékon áll, így nem áll érdekében egy előrehozott választás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!