2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Kivételesen egyet akar a szélsőjobb és szélsőbal

Lemondott a görög miniszterelnök tanácsadója, miután nyilvánosságra került egy rejtett kamerás felvétel, amelyen egy bírát próbált rávenni ellenzéki képviselők elleni ítéletre. A neonáci Arany Hajnal párt hat képviselője van börtönben, a vád szerint egyebek között bevándorlók elleni gyilkosságokban segédkeztek. A botrány miatt a szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal is a nagykoalíciós kormány lemondását követeli.

A görög miniszterelnök tanácsadója arról győzködte a bírót, hogy ítélje börtönre a szélsőjobboldali Arany Hajnal tagjait. Miután a rejtett kamerával rögzített felvétel nyilvánosságra került, a tanácsadó lemondott, az ellenzék azonban a teljes kormány távozását követeli a bíróság befolyásolása miatt. A videó miatt még a szélsőbaloldal képviselői is felszólaltak a parlamentben a neonácik mellett. „A lemondás nem oldja meg a problémát. Épp ellenkezőleg, ez csak ráirányítja a figyelmet, hogy a tanácsadó főnökének, tehát a miniszterelnöknek kell lemondania” – mondta Panajótisz Lafazánisz, a radikális baloldal képviselője.

A neonáci Arany Hajnal néhány tagjáról tavaly derült ki, hogy tudtak bevándorlók elleni gyilkosságokról, és volt, hogy egy gyilkossághoz használt fegyvert is a pártszékházban tartottak. Az Arany Hajnal mind a tizennyolc parlamenti képviselője ellen vádat emeltek, hatan már előzetesben vannak, őket a mentelmi joguktól is megfosztották.

„Követeljük, hogy az Arany Hajnal képviselőit azonnal engedjék szabadon, mert politikai okokból nyomoznak ellenük. A videóban említett minisztereknek le kell mondaniuk, a bírókat, rendőrségi vezetőket le kell váltani” – sorolja Iliász Panajótarosz, az egyik vád alá helyezett szélsőjobboldali képviselő.

Az Arany Hajnalt – a magyar Jobbik mellett – az európai szélsőjobb túl szélsőségesnek titulálta, a francia Marine Le Pen és a belga Gert Wilders is elhatárolódott tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!