2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Kivételesen egyet akar a szélsőjobb és szélsőbal

Lemondott a görög miniszterelnök tanácsadója, miután nyilvánosságra került egy rejtett kamerás felvétel, amelyen egy bírát próbált rávenni ellenzéki képviselők elleni ítéletre. A neonáci Arany Hajnal párt hat képviselője van börtönben, a vád szerint egyebek között bevándorlók elleni gyilkosságokban segédkeztek. A botrány miatt a szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal is a nagykoalíciós kormány lemondását követeli.

A görög miniszterelnök tanácsadója arról győzködte a bírót, hogy ítélje börtönre a szélsőjobboldali Arany Hajnal tagjait. Miután a rejtett kamerával rögzített felvétel nyilvánosságra került, a tanácsadó lemondott, az ellenzék azonban a teljes kormány távozását követeli a bíróság befolyásolása miatt. A videó miatt még a szélsőbaloldal képviselői is felszólaltak a parlamentben a neonácik mellett. „A lemondás nem oldja meg a problémát. Épp ellenkezőleg, ez csak ráirányítja a figyelmet, hogy a tanácsadó főnökének, tehát a miniszterelnöknek kell lemondania” – mondta Panajótisz Lafazánisz, a radikális baloldal képviselője.

A neonáci Arany Hajnal néhány tagjáról tavaly derült ki, hogy tudtak bevándorlók elleni gyilkosságokról, és volt, hogy egy gyilkossághoz használt fegyvert is a pártszékházban tartottak. Az Arany Hajnal mind a tizennyolc parlamenti képviselője ellen vádat emeltek, hatan már előzetesben vannak, őket a mentelmi joguktól is megfosztották.

„Követeljük, hogy az Arany Hajnal képviselőit azonnal engedjék szabadon, mert politikai okokból nyomoznak ellenük. A videóban említett minisztereknek le kell mondaniuk, a bírókat, rendőrségi vezetőket le kell váltani” – sorolja Iliász Panajótarosz, az egyik vád alá helyezett szélsőjobboldali képviselő.

Az Arany Hajnalt – a magyar Jobbik mellett – az európai szélsőjobb túl szélsőségesnek titulálta, a francia Marine Le Pen és a belga Gert Wilders is elhatárolódott tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!