2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Úgy megugrottak a benzinárak Olaszországban, hogy a szomszédos államokba járnak tankolni

A szomszédos országokba járnak tankolni az olaszok, mert tavaly július óta nem volt ennyire magas az üzemanyag ára, mint most. A korábbi állami támogatást a kormány azért vette el, mert azok is részesültek belőle, akik nem szorultak rá.. Olaszországban a benzin árának közel 57 százaléka adó, ami jelenleg a legmagasabb Európában.

  • Úgy megugrottak a benzinárak Olaszországban, hogy a szomszédos államokba járnak tankolni

Újra szárnyal az üzemanyag ára Olaszországban és ismét megközelíti a 2 eurót. De vannak olyan autópályák, ahol csak nem 1050 forintnyi euróba kerül egy liter benzin. A római kormány szerint a benzinár támogatása 1 milliárd euróba kerülne havonta, de erre most nincs pénz.

A benzinkutak szövetsége szerint az államnak ilyen esetekben be kellene avatkoznia az autósok védelme érdekében.

Felmérések szerint az olasz családoknak átlagosan évi 420 euróval, vagyis több mint 160 000 forinttal kerül többe idén a tankolás. Ezért aki teheti, a szomszédos országokba jár benzinért.

"Sajnos tehetetlenek vagyunk. Ez az áremelkedés szerintem azért van, mert mindenki most megy szabadságra. Így kénytelenek vagyunk kifizetni ezt az árat mert nem mondjuk le a nyaralásainkat" - így nyilatkozott egy olasz lakos.

"Azt gondolom, hogy óriási a spekuláció ennek a hátterében és a kormány nem tesz semmit. El kellene törölnie a járulékokat, amik az üzemanyag árát terhelik, hogy levigyék az árakat" - ezt pedig már egy másik autós mondta.

Olaszországban a benzin árának csaknem 57 százaléka adó, míg a gázolaj esetében ez majdnem 52 százalék. Az olasz benzinárakat jelenleg csak Hollandia, Dánia és Görögország előzi meg Európán belül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.
Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!