2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Ugorhat a forgalmi, ha téli gumi nélkül indulunk

Akár százezer forintos büntetést is kaphat, aki téli gumi nélkül vág neki Erdélynek, Székelyföldön lehullott az első hó. A fagyok és a hóréteg miatt utak váltak járhatatlanná, fák dőltek az úttestre. Bukaresten 80 éves hidegrekord dőlt meg.

Az a sofőr, aki téli gumi nélkül indul hegyi útra, a kicsúszás okozta kellemetlenség mellett még pénzbírságra is számíthat. Átszámítva akár százezer forintos büntetést is kaphat, illetve a kocsija forgalmi engedélyét is felfüggeszthetik fél évre. A legújabb szabályozás szerint ugyanis szabálysértésnek számít, ha az autós nyári gumival közlekedik a havas úton.

A csendőrség szóvivője azt mondja, nem a büntetés a céljuk, hanem a balesetek megelőzése. „Hirtelen érkezett meg a tél a térségbe. A hegyi csendőrség minden egysége készen áll, hogy segítsen az időjárás miatt bajba jutott autósoknak vagy turistáknak” – mondja Suciu Gheorghe, a Hargita megyei csendőrség szóvivője.

Székelyföld egyik legkedveltebb téli turistatelepülésén, Hargitafürdőn nem bánták a havat, felkészültek a szezonra. Hargita megyében átlagosan öt centiméter hó hullott, Hargitafürdőn több mint tízcentis hóréteget mértek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!