2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Üdvözli a patrióta csoport hivatalos megalakulását az olasz Liga + videó

A Forza Italia képviselője pedig úgy látja, hogy egyszer még együttműködés is kialakulhat, az Európai Néppárt és a Patrióták között.

  • Üdvözli a patrióta csoport hivatalos megalakulását az olasz Liga + videó

Matteo Salvini közösségi oldalán jelentette be, hogy a Liga hivatalosan is csatlakozott a patrióták Európáért frakcióhoz.

Matteo Salvini, főtitkár, Liga: "Ez egy nagyon fontos nap Olaszország és a Liga számára, mert Brüsszelben megszületett az Európai Parlament 3. legnagyobb képviselőcsoportja, amely azért jött létre, hogy mindenáron szembeszálljon minden szocialista, iszlámbarát, Kína-barát, és Green Deal pártolóval. Hogy megvédjük a munkahelyeket, a családot, a fiataljaink jövőjét valamint az olasz és az európai polgárok biztonságát... És hogy végre megváltoztassuk ezt az Európát, ahogyan azt a polgárok milliói követelték szavazatukkal. -mondta Salvini, hozzátette, a frakció egyik alelnökét és a Liga adja."

Giorgia Meloni pártjának képviselője, Massimo Mialni szerint sajnálatos, hogy a Fidesz nem az ECR-hez csatlakozott, de ettől még nem egymás ellen dolgoznak majd.

Massimo Milani, képviselő, Olaszország Fivérei: "Sajnáljuk, hogy Orbán Viktor nem az Európai Konzervatívokhoz csatlakozott, de nem hiszem, hogy ez probléma lenne az együttműködés szempontjából. A baráti kapcsolatok Giorgia Meloni és Orbán Viktor között sértetlenek, csakúgy, mint Magyarország és Olaszország között. Ez az Európai Parlamenten belüli technikai pozícionálás. Nem okoz semmilyen nehézséget országaink között, különösen nem az Európai Parlamenten belüli stratégiában."

Az Európai Néppártba tartozó Forza Italia képviselője szerint a jobboldalnak, mindenképpen vissza kell szereznie a súlyát Európában, amelyet az elmúlt években nagyon gyakran a baloldal uralt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!