2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Tüzet nyitott a mianmari rendőrség a tüntetőkre

Tüzet nyitott a mianmari rendőrség a tüntetőkre, akik azt követelték, hogy engedjék szabadon az ország elnökét. A zavargásokban sokan megsérültek. Az ENSZ arra figyelmeztette a jelenlegi katonai vezetést, hogy súlyos következményei lesznek a hatósági túlkapásoknak.

  • Tüzet nyitott a mianmari rendőrség a tüntetőkre

Fejvesztve menekültek a tüntetők, miután a rendőrség tüzet nyitott rájuk.

Az ország északi részén súlyos összecsapások törtek ki a rohamrendőrök és katonai puccs ellen tiltakozók között. A hatóságok füstbombákat, könnygázt és vízágyúkat is bevetettek, hogy feloszlassák a feldühödött tömeget.

Rangunban, Mianmar legnépesebb városában a vasúti dolgozók tiltakozásuk jeléül a sínekre feküdtek.

Az országban két napig nem volt elérhető az internetszolgáltatás, azt ma reggelre végül visszaállították.

A katonai junta vezetése azzal fenyegetőzött, hogy akár 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja azokat, akik akadályozzák a fegyveres erők tevékenységeit. A demonstrálók Aun Szan Szu Csi elnök szabadon engedését és a civil kormány visszatérését követelik.

Az emberek hosszú sorokban várakoztak az állami bank előtt, miután a katonai vezetés maximálta a kivehető pénzösszeget.

ENSZ: Súlyos következményei lesznek a hatósági túlkapásoknak

2007 óta nem volt példa ekkora mértékű tüntetéshullámra az országban.

A hadsereg február elsején, az új parlament megalakulása előtt pár órával vette át a hatalmat, és tartóztatta le az országot vezető politikusokat.

Több nyugati ország is arra kérte a hatóságokat, hogy tartózkodjanak a demonstrálók és civilek ellen elkövetett erőszaktól.

Az ENSZ pedig arra figyelmeztette a mianmari katonai vezetést, hogy súlyos következményei lesznek a hatósági túlkapásoknak.

A február eleje óta tartó demonstrációkon eddig már több száz embert vettek őrizetbe.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!