2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Túszejtés és lövöldözés volt Philadelphiában

Hír TV

2019. augusztus 15., csütörtök 11:44

A kommandósok szabadították ki a rendfenntartókat. A tettes elbarikádozta magát, de végül a hatóságoknak sikerült őrizetbe venniük. A rendőrség szerint több, nagy erejű lőfegyver is volt nála. Az akció több órán keresztül tartott.

Rendőrök leptek el egy házat Philadelphia Nicetown–Tioga városnegyedben. A kapitányság kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó részlegének munkatársai szálltak ki, akik több gyanúsítottat is őrizetbe vettek. Eredetileg egy idézést akartak átadni.

A rendőri intézkedés során azonban az egyik férfi azonnal tüzet nyitott az egyenruhásokra. Ezután órákon keresztül tartó tűzpárbaj kezdődött. Az elkövető több száz lövést adott le. A tűzpárbaj során több rendőr bent rekedt a házban, akiket a támadó túszul ejtett.

A helyszínre érkezett a tettes ügyvédje és az egyik családtagja, akik megpróbálták rábírni, hogy adja fel magát. A SWAT speciális egységének emberei végül kiszabadították az egyenruhásokat. Az elkövető azonban elbarikádozta magát. A kommandósoknak végül sikerült őrizetbe venniük a férfit. A rendőrség szerint több, nagy erejű lőfegyver is volt nála.

Az elnököt tájékoztatták a támadásról. Donald Trump segítséget is ajánlott Philadelphiának. Pennsylvania legnagyobb városában csak 2019-ben több mint 350 gyilkosságot követtek el.

A város polgármestere a fegyvertartás feltételeinek szigorítását sürgette. Az utóbbi hetekben több halálos lövöldözés is történt az Egyesült Államokban, ezért ismét fellángolt a fegyvertartásról szóló vita.

Hír TV