2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Külföld

Tusványos 30 - Tőkés László beszéde

Németh Zsolt a külügyi bizottság elnökének köszöntője után Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a 30., jubileumi Tusványoson beszélt.

  • Tusványos 30 - Tőkés László beszéde

Tőkés László szerint a Bálványosi Szabadegyetem valóban rendszerváltó intézmény tudott lenni. A változások folytatásának cselekvő alanya.

Hol vannak a volt kommunista országok egykori rendszerváltói?

- tette fel a kérdést.

Hozzátette: ugyanakkor Nagy Imre újratemetése után 30 évvel változatlanul a körünkben üdvözölhetjük a nemzet miniszterelnökét. Valóban itt vannak az alapítók, a Fidesz és a nemzeti erők képviselői. 

A nemzeti együttműködés rendszerének koordinátái között az egész Kárpát-medence területére kiszélesedő nemzeti összetartozás politikájának egyik kiindulópontja és műhelye a bálványosi tábor

- emelte ki Tőkés László. 

Tőkés László, aki leadta EP-képviselői mandátumát megismételte korábbi jelmondatát:

Unió Európával, unió Erdéllyel

Úgy érzi, ebben minden benne van, ami a nemzetpolitika szempontjából fontos. 

Tőkés László szerint tényleges rendszerváltozásra van szükség Romániában. Magyarellenes nemzetstratégiát látni Romániában. Hozzátette: az erdélyi magyarság elmúlt 100 esztendeje valóságos süllyedéstörténet volt. 

A nemzeti együttműködés modelljére lenne szükség Erdélyben is. A Fidesz példáját kell követni a nemzeti érdek érvényesítésében is. Ehhez Tőkés László kérte Orbán Viktor miniszterelnök támogatását. 

Tőkés László teljes beszéde: 

 

A szabadegyetem zárónapján Orbán Viktor és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke válaszolt a közönség kérdéseire.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

 Ismét ENSZ-konvojra támadtak Kongóban

Ismét ENSZ-konvojra támadtak Kongóban

Ismét ENSZ-konvojt ért támadás a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a kedd esti összetűzésben három támadó meghalt - jelentette be a világszervezet helyi missziója.
Karácsony Gergely Brüsszelbe, Jámbor András Amerikába utazott

Karácsony Gergely Brüsszelbe, Jámbor András Amerikába utazott

Karácsony Gergely nem tud arról, hogy a baloldal külföldi finanszírozása sérti a jogállamiságot és, hogy jelenleg is vizsgálat folyik az ügyben. Erről a főpolgármester beszélt Brüsszelben, aki a kampánya idején Münchenben találkozott Alexander Sorossal. Néhány nappal később pedig meg is érkezett az első utalás a baloldal számára Amerikából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!