2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Tusk a Macronnal való találkozás után döntött: Háború!

A lengyel miniszterelnök felszólította az amerikai szenátust, hogy azonnal járuljanak hozzá az orosz–ukrán háború folytatásához.

  • Tusk a Macronnal való találkozás után döntött: Háború!

„Nézzen Odesszára, Johnson házelnök. Hány érv kell még a döntéshez?” – írta Donald Tusk az X közösségi oldalán szombaton. A lengyel miniszterelnök arra utalt, hogy a háború folytatásához szükséges amerikai támogatást azonnal el kell fogadni Washingtonban, amit jelenleg a kongresszus republikánusai blokkolnak. Donald Tusk ezt azután írta ki, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral hármasban találkoztak és a háború folytatásáról egyeztettek. Az odesszai támadásnak több mint húsz halálos áldozata volt. Emmanuel Macron, és most már szemmel láthatóan Donald Tusk is minden alkalmat megragad, hogy a béke helyett a háború folytatását szorgalmazza. 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!