2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Külföld

Tüntetők fogadták Trumpot a hétvégi tömegmészárlások helyszínén

Tüntetők fogadták az amerikai elnököt a hétvégi tömegmészárlások egyik helyszínén. A demonstrálók a többi között a fegyvertartás szigorítását követelték. Közben több demokrata-párti politikus is az államfőt hibáztatja a tragédiáért, szerintük Donald Trump gyűlöletet kelt migráns-ellenes politikájával.

  • Tüntetők fogadták Trumpot a hétvégi tömegmészárlások helyszínén

A first ladyvel együtt érkezett a hétvégi lövöldözések egyik helyszínére Donald Trump. Az ohioi Daytonban azonban tüntetők fogadták az amerikai elnököt.

Tetteket akarunk – skandálták a demonstrálók, akik szerint az Egyesült Államok első embere migráns-ellenes politikájával és rasszizmustól fűtött retorikájával feszültséget szít az országban. A tiltakozók a többi között a támadó fegyverek betiltását követelték.

Az amerikai elnök felkereste a szombati tömeggyilkosság helyszínét is. A texasi El Pasóban is tüntetők százai fogdták Trumpot. A vezető leszögezte: retorikájának semmi köze nincs a mészárlásokhoz, azok pedig, akik fajgyűlölet szításával vádolják, mindössze politikai hasznot akarnak húzni.

Mint tudják, most jövünk Ohióból. A szeretet és a tiszteletet, amit ott éreztünk, az Elnöki Hivatal iránt, bárcsak ott lehettek volna Önök is, hogy lássák. Hihetetlen munkát végeztek. Mindkét helyen. A lelkesedés, a szeretet és a tisztelet azt mondja nekem, hogy nézzük, tehetünk-e itt valamit. És a Republikánusok is tenni akarnak, épp úgy, mint a Demokraták - szögezte le Donald Trump, aki hozzátette, az elmúlt napokban megbeszéléseket folytatott különböző törvényhozókkal, akik véleménye szerint hamarosan új fegyverellenőrzési törvényjavaslatot nyújthatnak be.

Közben a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok nyíltan Trumpot hibáztatják a tömeggyilkosságokért. Beto O’Rourke, texasi politikus „fehér fajgyűlölőnek” minősítette az államfőt.

„Az elnök megpróbálja megfélemlíteni ezt a közösséget, azt akarja, hogy féljünk egymástól, féljünk a különbözőségeinktől, a határtól, a bevándorlóktól. Nem fogjuk ezt hagyni.” – mondta a texasi képviselő.

Szombaton és vasárnap tizenhárom órán belül két helyszínen, a texasi El Paso egyik áruházában, majd az Ohio államban található Daytonban történt tömegmészárlás az Egyesült Államokban. Az el paso-i lövöldöző vélhetően rasszista indíttatásból, a bevándorlók elleni bosszúból követte el tettét. A támadásoknak összesen 31 áldozata volt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!