2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Tüntetők és rendőrök csaptak össze az argentin parlamentnél

Tüntetők és rendőrök csaptak össze helyi idő szerint szerdán az argentin kongresszus előtt, miközben az épületben a szenátorok több állami vállalat privatizációjával kapcsolatos vitatott reformcsomagról tárgyaltak - jelentette a helyi média.

  • Tüntetők és rendőrök csaptak össze az argentin parlamentnél

A tüntetők köveket és petárdákat hajítottak a hatóságok felé Buenos Airesben, a rendőrök pedig gumibotokkal, gumilövedékekkel és könnygázzal igyekeztek megfékezni a tiltakozókat. Több autó is kigyulladt. A hatóságok nagyjából húsz gyanúsítottat tartóztattak le - jelentette a helyi TN műsorszolgáltató.

"Ma két Argentína van. Egy erőszakos Argentína, amely autókat gyújt fel, köveket hajigál és vitatja a demokrácia működését, és egy másik Argentína, azokkal a dolgozó emberekkel, akik rengeteg fájdalmat éltek át és számtalan áldozatot hoztak, és várják, hogy megtörténjen a változás, amelyre szavaztak" - mondta Victoria Villarruel argentin alelnök, aki a szenátus ülésein elnököl.

Javier Milei argentin elnök hivatala az X-en közzétett bejegyzésben gratulált a hatóságoknak, amiért "kiválóan cselekedtek" a feltehetően "puccskísérletre" törekvő "terrorista csoportok visszaszorításában".

Az eset idején a szenátus a Milei kormánya által előterjesztett reformcsomagról tárgyalt, amely a többi közt számos állami vállalat privatizációjával, a nagybefektetők adókedvezményével, valamint munkaerőpiaci és adóreformokkal kapcsolatos lépéseket is magában foglal. A szenátus végül szűk többséggel elfogadta a javaslatot, amely most ismét az alsóház elé kerül.

A reformcsomagot határozottan elutasítják az argentin baloldali ellenzéki pártok, illetve egyes társadalmi csoportok, amelyek szerint a tervezett intézkedések még kiszolgáltatottabbá teszik majd a munkavállalókat a növekvő munkanélküliség és infláció közepette.

Argentínában jelenleg nő a szegénységben élők aránya, az infláció pedig éves szinten a 300 százalékot is eléri. A kormány szerint a tervezett reformok beindítják a beruházásokat és felgyorsítják a gazdasági növekedést.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!