2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Túlszaladt és a földhöz csapódott egy repülőgép

Földhöz csapódott egy utasszállító repülőgép a Fülöp-szigetek fővárosában. A manilai reptéren történt balesetben nem sérült meg senki. Az első jelentések szerint a repülő a heves esőzések miatt síkos futópályán csúszott meg. A nemzetközi légikikötő várhatóan egész pénteken zárva marad.

  • Túlszaladt és a földhöz csapódott egy repülőgép

Egy Boeing 737-es landolás közben nekicsapódott a futópályának a manilai reptéren. A személyzet tagjai próbálták nyugtatni a riadtan kiabáló utasokat, és azt kérték, maradjanak a helyükön.

A balesetben végül nem sérült meg senki, a 157 utast és a 8 fős személyzetet sikerült épségben kihozni a gépből. A kínai XiamenAir légitársaság Boeing 737-esének bal oldali hajtóműve leszakadt a földet éréskor. Az első jelentések szerint a jármű azért szaladhatott túl a futópályán, mert annak csúszós volt a felülete, a heves esőzések után.

A baleset miatt a manilai reptéren számos járatot töröltek, utasok ezrei rekedtek a Fülöp-szigeteki főváros nemzetközi repterén.

„Ez lehangoló és bosszantó, mert korán hagytuk ott a gyerekeket, és sokkal több időt tölthettünk volna velük, családi körben. Csak akkor jelentették be a lezárást, amikor ideértünk, úgyhogy most nincs más választásunk, itt kell várnunk jó sokáig” – panaszkodott egy pórul járt filippínó utas, aki Katarban dolgozik vendégmunkásként.

A légikikötő várhatóan egész pénteken zárva marad, nemzetközi járatokat nem indít és nem is fogad, amíg a tönkrement repülőt nem tudják elszállítani.

„Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a lehető leghamarabb kiemeljük a járművet, mert tisztában vagyunk azzal, hogy emiatt rengeteg járat késik” – mondta Ed Monreal, a Manilai Nemzetközi Repülőtér hatósági igazgatója.

Csak egy kisebb futópálya üzemel, ez kizárólag a belföldi járatoknak van fenntartva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!