2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Tucatnyi katonát megöltek dzsihadisták egy rajtaütésben Nigériában

MTI

2021. január 11., hétfő 11:18

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető lázadók egy rajtaütésben meggyilkoltak tizenhárom nigériai katonát a múlt hét végén az afrikai ország északkeleti részén elterülő Yobe államban - közölték az AFP hírügynökséggel meg nem nevezett katonai források.

Az Iszlám Állam nyugat-afrikai szervezetének (ISWAP) emberei gépfegyverekkel és rakétagránátokkal nyitottak tüzet egy katonai járműoszlopra egy faluban, Gujba város közelében - mondták a nyilatkozó tisztek. A megölt bajtársaikon kívül többet megsebesítettek a támadók, de ők is vesztettek embert a kialakult tűzpárbajban - tették hozzá, pontosan nem közölve a megölt dzsihadisták számát.

Ez a térség az ISWAP egyik fellegvára, gyakran támadják meg itt a hadsereg egységeit, de bárkit, akire az utakon belebotlanak.

A másik veszélyes terület Nigériának ezen a részén Borno állam, ahol a Boko Haram nevű terrorszervezet emberei hajtanak végre támadásokat rendszeresen 2009 óta. Ezekben az években több mint 36 ezer embert gyilkoltak meg, és több mint kétmilliót elűztek otthonából.

Az ISWAP 2016-ban jött létre azokból a terroristákból, akik kiváltak a Boko Haramból.

 

MTI