2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Tucatnyi katonát megöltek dzsihadisták egy rajtaütésben Nigériában

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető lázadók egy rajtaütésben meggyilkoltak tizenhárom nigériai katonát a múlt hét végén az afrikai ország északkeleti részén elterülő Yobe államban - közölték az AFP hírügynökséggel meg nem nevezett katonai források.

  • Tucatnyi katonát megöltek dzsihadisták egy rajtaütésben Nigériában

Az Iszlám Állam nyugat-afrikai szervezetének (ISWAP) emberei gépfegyverekkel és rakétagránátokkal nyitottak tüzet egy katonai járműoszlopra egy faluban, Gujba város közelében - mondták a nyilatkozó tisztek. A megölt bajtársaikon kívül többet megsebesítettek a támadók, de ők is vesztettek embert a kialakult tűzpárbajban - tették hozzá, pontosan nem közölve a megölt dzsihadisták számát.

Ez a térség az ISWAP egyik fellegvára, gyakran támadják meg itt a hadsereg egységeit, de bárkit, akire az utakon belebotlanak.

A másik veszélyes terület Nigériának ezen a részén Borno állam, ahol a Boko Haram nevű terrorszervezet emberei hajtanak végre támadásokat rendszeresen 2009 óta. Ezekben az években több mint 36 ezer embert gyilkoltak meg, és több mint kétmilliót elűztek otthonából.

Az ISWAP 2016-ban jött létre azokból a terroristákból, akik kiváltak a Boko Haramból.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megölte és elásta ismerősét két zalai férfi

Megölte és elásta ismerősét két zalai férfi

Elásott holttestre bukkantak hétfőn Zalaegerszegen, a gyilkosság gyanúsítottjait néhány órával később elfogták - közölte a police.hu oldalon kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában a vallási tartalmú megnyilvánulások ezidáig kivételt képeztek a „gyűlöletbeszédet” vagy antiszemitizmust tiltó törvények hatálya alól. Most azonban egy olyan törvényjavaslatról folyik a vita a kanadai parlamentben, amely megszüntetné ezeket a mentességeket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!