2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Trump hadat üzent a Google-nek

Donald Trump amerikai elnök kedden szándékos torzításokkal vádolta meg a Google médiaóriás keresőszolgáltatását, a cég közleményben cáfolta ezt.

  • Trump hadat üzent a Google-nek

Az elnök két Twitter-bejegyzésében is foglalkozott azzal, hogy szerinte a Google a róla és másokról szóló negatív híreket részesíti előnyben. Megvádolta a keresőszolgáltatást, hogy a republikánus, konzervatív és szerinte korrekt média híreit nem illeszti be az adatbázisába.

A Google keresője a 'Trump-hírek címszó alatt csakis a hamis híreket gyártó média véleményét és tudósításait közli rólam és másokról, vagyis csaknem valamennyi történet és hír rossz - írta az elnök. Utalt arra, hogy szerinte a CNN hírtelevízió információi szerepelnek elsöprő többségben, és feltette a kérdést: ez nem törvényellenes-e?

Egy másik mikroblog-bejegyzésben arról írt, hogy a Trump-hírek alatt az általa baloldalinak nevezett országos média információi jelennek meg és ez nagyon veszélyes. A konzervatívok hangját szerinte elnyomják és a jó információkat és híreket elrejtik. Ellenőrzik, hogy mit láthatunk és mit nem. Ez nagyon komoly helyzet és foglalkozni fogunk vele - hangoztatta.

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow a The Washington Postnak azt nyilatkozta: a kormányzat megvizsgálja, vajon szükség van-e a Google keresőszolgálatának kormányzati szabályozására.

A Google visszautasította, hogy politikai megfontolások befolyásolnák a munkáját. Közleményében a cég leszögezte: célunk az, hogy a felhasználók pillanatokon belül a leghitelesebb válaszokhoz jussanak. A közlemény hangsúlyozta azt is, hogy a Google nem foglalkozik politikai napirend felállításával és nem elfogult egyetlen ideológia irányában sem - szögezte le a kommüniké.

Donald Trump nem először fejezi ki elégedetlenségét a közösségi médiával szemben. A Google tevékenységét már 2016 októberében, az elnökválasztási kampány hajrájában bírálta, bár az idén júliusban így dicsérte: az egyik legnagyszerűbb vállalatunk. Augusztusban a Facebookra és a Twitterre utalva arról írt, hogy a közösségi média diszkriminálja a republikánusokat és a konzervatívokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!