2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Trump és Fico után a szerb elnök lehet a következő merénylet célpontja

Amikor megkísérelték Ficót, majd Trumpot megölni, azt mondtam Vucsics elnöknek, hogy készüljön fel. Mivel mindenkivel történik valami, aki békét akar Ukrajnában, valaki rájuk lő – mondta Vulin szerb miniszterelnök-helyettes.

  • Trump és Fico után a szerb elnök lehet a következő merénylet célpontja

Vulin szerint Vucsics életét azok fenyegetik, akik azt szeretnék, hogy Szerbia hagyjon fel a katonai semlegességgel, vezessen be szankciókat Oroszországgal szemben, ismerje el Koszovó függetlenségét és mondjon le a Boszniai Szerb Köztársaságról.

A miniszterelnök-helyettes az interjúban arról is beszélt, hogy, Szerbia számára a BRICS esélyt és valódi alternatívát jelent az Európai Unióval (EU) szemben. Szerinte a BRICS nem követel semmit Belgrádtól, és többet tud nyújtani, mint amennyit kér.

Az orosz hírügynökségnek azt is elmondta, hogy szerinte Oroszország és Ukrajna 2022 tavaszán megköthette volna a békemegállapodást, és véget vethetett volna a konfliktusnak, de a fegyverszünetben nem érdekelt Nyugat beavatkozása miatt nem történt meg.

A békét Ukrajnában már az isztambuli tárgyalásokon, a SWO kezdetén el lehetett volna érni. De ez nem történt meg, mert az ukrajnai békéről olyan országok és politikusok döntenek, akik nem ukránok, és akik az utolsó ukránig harcolni akarnak Oroszországgal

– mondta a szerb miniszterelnök-helyettes a RIA Novosztyival folytatott beszélgetésben.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!