2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Trump: akik fasisztának tartanak, éppen azok a legnagyobb kommunisták + videó

45 perces interjú adott a népszerű podcasternek, Lex Fridmannek a volt elnök.

  • Trump: akik fasisztának tartanak, éppen azok a legnagyobb kommunisták + videó

A republikánus elnökjelölt többek között beszélt az Ukrajnában és a Közel-Keleten zajló háborúk megoldásáról, a 2020-as elveszített választásról, Kínáról, a hit fontosságáról és korábbi elnöki sikereiről szólva Orbán Viktor dicsérő szavait is felidézte – írja a Magyar Nemzet.

Donald Trump az interjú elején kiemelte, akik fasisztának tartják, éppen azok a legnagyobb kommunisták. Kérdésre válaszolva kiemelte, nem szeret veszíteni, de ha egy ország vezetéséről van szó, nem feltétlenül csak azt kell tenni, ami népszerű, hanem azt kell tenni, ami egy országnak jó.

A republikánus elnökjelölt szerint a politikához és az elnökjelöltséghez bátorság is kell – hasonlóan, mint az üzleti életben.

Háború Ukrajnában

Trump arra a kérdésre, hogy képes lenne-e olyan megállapodást találni, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő is elfogadna azt mondta:

Ha nyerek, meg tudok kötni egy alkut, és akkor garantált lesz az üzlet. Ez egy háború, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Szörnyű! Biden a legrosszabb elnök országunk történetében, és ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, de megtörtént. És most már sokkal nehezebb lesz üzletet kötni, mint a kezdete előtt.

Trump szerint igaz ez Izraelre és sok egyéb helyre is, ahol háború van. Úgy fogalmazott, hogy a világ most egy durva hely, és ez nagyrészt annak a ténynek köszönhető, hogy Amerikának nincs vezetése. Úgy vélte, Ukrajna ügyére pontot kell tenni, mert ennek akár egy harmadik világháború is lehet a vége.

Megjegyezte azt is, hogy Putyinnak el sem kellett volna kezdenie a háborút.

Elnöki eredmények

Az interjúban Donald Trump korábbi elnöksége kapcsán kiemelte:

Nem voltak háborúink, amikor elnök voltam. Ez nagy dolog. Amikor elnök voltam, legyőztük az Iszlám Államot, de ezzel egy olyan háború kezdődött, amelyet közel sem nyertünk meg. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke azt mondta, a világnak vissza kell kapnia Trumpot, mert mindenki félt Trumptól. Én nem ezt a kifejezést használnám, de szerintem tiszteltek engem.

Trump leszögezte, jó célokra szeretné használni az elnökségét. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.
Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Magyarországon a pusztító árhullam, gyakorlatilag mindenki védekezik. Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Adorján Kira, a HírTV tudósítója számolt be a legfrissebb fejleményekről, majd kapcsoltuk Dóka Imrét, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!