2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Trump a radikális baloldal bábjának nevezte Bident

A középnyugati Minnesota államban kampányolva hétfőn este Donald Trump amerikai elnök a radikális baloldal bábjának nevezte Joe Bident, a demokraták várható elnökjelöltjét.

  • Trump a radikális baloldal bábjának nevezte Bident

 

Az elnök a demokraták hétfőn Wisconsinban megkezdődött négynapos elnökjelölt-állító konvencióján élcelődve kijelentette, hogy "semmi izgató nincs benne". Hangsúlyozta azonban, hogy a november 3-i elnökválasztás "országunk történetének legfontosabb választása lesz", mert szerinte a várható demokrata párti elnökjelölt, az általa rendszeresen Álmatag Joe-nak nevezett Joe Biden és a demokraták "meg akarják szüntetni az amerikai életformát", és helyette "kellemetlen szocialista országgá akarják átalakítani" az Egyesült Államokat.

Trump mondandóját a minnesotai Mankato városkában nevetéssel és tapsviharral fogadta a közönség.

Úgy állította be az Egyesült Államok korábbi alelnökét, mint aki "azon baloldali szélsőségesek bábja, akik megpróbálják eltörölni az országhatárainkat, felszámolni a rendőrségünket, ideológiailag formálni gyermekeinket, megalázni hőseinket és elszívni az energiánkat". Biden győzelme esetén "az amerikai szabadságot a baloldali fasizmus váltaná fel" - jelentette ki.

"Fasiszták, ezek fasiszták" - mondta, azért hozzátette, hogy "nem mindenki, de néhányan". Hangsúlyozta, hogy a republikánusoknak meg kell nyerniük ezt a választást. Ebből a szempontból döntő fontosságúnak nevezte a következő heteket.

Újabb munkahelyeket ígért, és azt, hogy adókedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek visszatelepítik munkahelyeiket Kínából az Egyesült Államokba. Azok a cégek nem juthatnak majd szövetségi megrendelésekhez, amelyek kiszervezik a kulcsfontosságú ágazatok munkahelyeit külföldre - jelentette ki.

Mankatóba tartva Trump megállt Minneapolisban is. Ebben a nagyvárosban vesztette életét egy rendőri intézkedés közben a 46 éves afroamerikai George Floyd, akinek a halála nyomán a rendőri erőszak ellen fellépő, erőszakba torkolló tüntetéssorozat kezdődött szerte az Egyesült Államokban.

Minneapolisban az elnök azokkal a boltosokkal találkozott, akiknek az üzleteit a tüntetések során szétverték.

"Azért vagyok itt, hogy segítsek. Vissza fogjuk állítani a rendet és a törvényességet" - mondta a repülőtér betonján megtartott rövid rendezvényen.

Az amerikai elnök kedden Iowába látogat, ezt követően Arizonában, csütörtökön pedig - azon a napon, amikor Biden elfogadja az elnökjelöltséget - Pennsylvaniában kampányol majd, abban az államban, amelyben Biden született.

Trump hétfőn a Twitteren ismét közzétett egy hangfelvételt, amelyen Joe Biden és Petro Porosenko korábbi ukrán elnök egyik beszélgetése hallható 2016 februárjából. Biden akkor az Obama-kormány alelnöke volt, és arra próbálta meg rábeszélni az ukrán elnököt, hogy menessze a főügyészt, aki vizsgálni kezdte a Burisma nevű állami gázcég vélhető korrupciós ügyeit. Biden kisebbik fia, Hunter Biden ekkor a Burisma igazgatótanácsának tagja volt, havi több tízezer dolláros javadalmazásért.

Trumpot ostorozták a konvención az amerikai demokraták

A világjárványról beszéltek és Donald Trump amerikai elnököt ostorozták négynapos elnökjelöltállító konvenciójuk első napján, hétfőn az amerikai demokrata párti politikusok.

A konvenciót nagyon rendhagyóan szervezték: a beszédet mondó politikusok és a hozzászóló civilek videón jelentkeztek be, vagy az otthonukból, vagy az utcáról, a wisconsini Milwaukee város konferenciaközpontjába. A rendezvény műsorvezetője Eva Longoria színésznő volt, aki az interjúk és beszédek közötti életképekről készült bejátszásokat is felvezette.     A beszédek és a hozzászólások rövidek voltak, mindenki nagyon dicsérte a várható elnökjelölt, Joe Biden magánemberi és politikusi erényeit, rövid filmbejátszásokkal elevenítették fel hosszas karrierjét.  

Donald Trump válaszolt Michelle Obamának, korruptnak nevezte az előző kormányzatot

Donald Trump amerikai elnök kedden a Twitteren válaszolt Michelle Obama volt first lady őt bíráló, előző napi beszédére, és korruptnak minősítette Barack Obama kormányzatát. 

"Obama és Biden kormányzata a történelem legkorruptabb kormányzata volt, beleértve azt a tényt is, hogy rajtakapták őket a kampányom munkatársai utáni kémkedésen, amely országunk történetének legnagyobb politikai botránya. Ezt hazaárulásnak nevezik. Köszönet a kedves szavakért, Michelle!" - írta Trump.

A demokraták elnökjelöltállító konvenciójának első napján, hétfő este Michelle Obama mondta a záróbeszédet, amely nagy visszhangot keltett az amerikai politikai és közéletben. A The Hill című újság szerint a korábbi elnök felesége "ragyogott", amikor "közvetlen támadást intézett érzelmekkel áthatott beszédében". A CNN elemzője pedig rámutatott, hogy Michelle Obama olyat tett, amit elődei még soha, azaz "örökre megváltoztatta, ahogyan volt first ladyk kampányokban élnek a fantasztikus befolyásukkal".

Hosszas beszédében Michelle Obama azt fejtegette, hogy Trump "rossz elnök", aki szerinte "egyszerűen képtelen annak lenni, akire nekünk szükségünk van". Arra buzdította az amerikaiakat, hogy szavazzanak Joe Bidenre "úgy, mintha az életük függne tőle."

Donald Trump már keddre virradóra reagált a beszédre. "Kérem, magyarázza el valaki Michelle Obamának, hogy Donald J. Trump nem lenne itt, a gyönyörűséges Fehér Házban az ő férje munkája nélkül" - írta a Twitteren. Majd leszögezte: a Trump-kormányzat "a történelem legnagyszerűbb gazdaságát építette fel" és "milliók életét mentette meg". Emellett hozzáfűzte, hogy jelenleg "még a korábbinál is erőteljesebb gazdaság" újjáépítésén fáradozik.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!