2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Tőzsdetörténelmet írt az Apple

A kaliforniai informatikai vállalat tőkeértéke elsőként érte el az amerikai tőzsdéken jegyzett vállalatok között az ezer milliárd dollárt. A szimbolikus gazdaságtörténeti rekordot az Apple az idei második negyedévben elért rekordprofitjának köszönheti. Eddig az ExxonMobil olajipari nagyvállalat számított a legértékesebb amerikai vállalatnak.

  • Tőzsdetörténelmet írt az Apple

A világra szóló siker kezdetei: az archív felvételeken az első Apple Macintosh számítógépek láthatók. Az azóta legendává vált kompjútereket 1984-ben dobta piacra az almás cég.

A hardvergyártó a legtöbbet ennek az embernek köszönhet. A többi közt az iPhone-t is világhódító útjára indító Steve Jobs 2011-es haláláig igazi óriássá tette az Apple-t, ami most újabb mérföldkőhöz érkezett.

Az informatikai vállalat tőzsdetörténelmet írt: tőkeértéke elsőként érte el az ezermilliárd, azaz egybillió dollárt az amerikai tőzsdéken jegyzett vállalatok közül.

És ezzel sokakat nagyon gazdaggá tett azok közül, akik már a kezdetekkor hittek a cégben, és bevásároltak Apple részvényekből.

Imádtam nézni, ahogy egyre csak nő és nő az értékük. Nem is az, hogy gazdagnak érzem magam, inkább.. Belegondolok, milyen lenne, ha azok között lennék, akik még fiatalon Apple részvényeket vettek, és megtartották őket. Simán finanszírozni tudják az unokáik egyetemi tanulmányait - mondta egy befektető, Donna Fenn.

A szimbolikus gazdaságtörténeti rekordot az Apple annak köszönheti, hogy bejelentették a cég negyedéves üzleti adatait, amely szerint ötvenmilliárd dollár profitot termelt három hónap alatt.

Eddig az ExxonMobil olajipari nagyvállalat számított a legértékesebb amerikai vállalatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!