2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Továbbra sem találják az utasszállítót

Éjszakára felfüggesztették az eltűnt maláj utasszállító repülőgép keresését a hatóságok. Az Air Asia maláj fapados légitársaság gépe összesen 162 emberrel a fedélzetén, az indonéziai Surabayából Szingapúrba tartott, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A térségben az említett időben heves viharok voltak, ami hozzájárulhatott a gép eltűnéséhez.

Az információs pulthoz irányítják mindazokat a szingapúri repülőtéren, akik az Air Asia QZ 8501-es járatáról szeretnének hírt kapni. A gépen tartózkodó 155 utas között két európai volt, egy francia és egy brit állampolgár, a többiek öt kivétellel indonéz állampolgárok. „A családjával nyaralni ment, ez lett volna az utolsó nyaralásuk az esküvőnk előtt, az utolsó, amelyet a családjával tölt” – mondta az egyik utas menyasszonya.

A légitársaság vezetője Twitter-üzenetében közölte: minden információt megosztanak a hozzátartozókkal, amint újabb híreket kapnak a kutatásról. A kutatást az éjszakai sötét miatt felfüggesztették a hatóságok. A keresésben több ország is részt vesz, Malajzia és Indonézia mellett Szingapúr és Ausztrália is küldött keresőegységeket. „A kereső- és mentőosztagok kutatnak a jelek után. A tengeri közlekedési hatóság már elindított egy kutatóhajót arra a helyszínre, ahol a kapcsolat megszakadt. A légi közlekedési hatóság is küldött egy mérőeszközzel felszerelt egységet” – nyilatkozta az indonéziai hatóság szóvivője.

Az Air Asia gépe a tenger fölött, Borneó és Jáva között járt, amikor eltűnt a radarról. A pilóta előzőleg az útvonal módosítását kérte a rossz időjárási viszonyok miatt. Eltűnése előtt az utasszállító vészjelzéseket adott le.

A légitársaság szerint a pilóta és az elsőtiszt is tapasztalt volt. A társaság repülőgépeinek átlagéletkora négy év, a társaságnak az 1994-es létrehozása óta nem zuhant le gépe. A most eltűnt hatéves Airbust legutóbb másfél hónappal ezelőtt vizsgálták át, eddig több mint 13 ezer úton 23 ezer repülési órát teljesített. A gyártó cég közölte: minden segítséget megad a történtek teljes kivizsgálásához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!