2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Külföld

Továbbra is túlélők után kutatnak

  • Továbbra is túlélők után kutatnak

További halálos áldozatokat találtak Indonéziában a földrengés pusztítása után

További halálos áldozatokat találtak vasárnapra az indonéziai Szulavézi-szigeten, két nappal a 6,2-es erősségű földrengés pusztítása után, így már 77 a halottak száma, de 11 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván - közölték hivatalosan.

A hadseregnek sikerült szabaddá tennie az utakat a katasztrófa sújtotta helyszínekhez, így már nagy munkagépeket is tudtak szállítani Mamuju városba és a szomszédos Majene körzetbe - mondta el az országos katasztrófaelhárítás szóvivője. A távközlési vonalakat és az áramszolgáltatást is sikerül folyamatosan helyreállítani. A helyszínek megközelíthetetlensége miatt a segélyszállítmányokat eddig nem tudták eljuttatni a rászorulókhoz.

A földrengés következtében több mint 27 ezren vesztették el otthonukat. Sokan csak hevenyészett hajlékot találtak maguknak, amelyet azóta elmosott az eső. A halálos áldozatokon túl 800 ember megsérült, mintegy felük súlyosan.

Az első rengés után volt egy 5,9-es erősségű második is, és a rengések fölcsuszamlásokat idéztek elő.

Egy héttel korábban súlyos földcsuszamlások voltak Indonézia Nyugat-Jáva tartományában is, és ezeknek 29 halálos áldozatuk van.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések, a heves esők pedig az erdőirtások után gyakran okoznak földcsuszamlásokat.

 

Továbbra is túlélők után kutatnak

Már több mint 50 áldozata van az indonéziai földrengésnek. A mentőcsapatok továbbra is túlélők után kutatnak a Nyugat-Szulavézi tartományában.

A Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földmozgásnak 800 sérültje van. A térség kórházai túlterheltek. Sokan az utcán töltik az éjszakát, mert a házuk lakhatatlanná vált. 15 ezer ember hagyta el a katasztrófa sújtotta térséget.

A hatóságok szerint félő, hogy egy újabb rengés szökőárt indít el. Indonéziát hetek óta természeti katasztrófák sújtják. Földcsuszamlások és árvizek is pusztítanak az ázsiai országban.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!