2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Továbbra is teljes bizonytalanság a Brexit körül

Továbbra is teljes a bizonytalanság a britek Unióból való kilépése körül. A tárgyalófeleknek vasárnap sem sikerült megállapodniuk a kétoldalú viszonyrendszer feltételeiről, így az Európai Parlament idén már nem tudná ratifikálni az esetlegesen megszülető egyezményt. Márpedig az Egyesült Királyság hivatalosan december 31-én távozik a Közösségből.

  • Továbbra is teljes bizonytalanság a Brexit körül

Újabb határidő mellett haladtak el a Brexit-folyamat tárgyaló felei - ismét eredmény nélkül. Az Európai Parlament vasárnap éjfélig szerette volna nyélbe ütni a kereskedelmi megállapodást, ám az elmaradt, így az uniós képviselők idén már nem tudják ratifikálni az esetleg megszülető alkut. A megállapodás esélye azonban egyébként sem túl biztató, 11 nappal a britek uniós tagságának megszűnése előtt a felek között továbbra is nagy a nézeteltérés.

Az egyébként is kiélezett helyzetet nem könnyíti meg a szuper-fertőzőnek nevezett új koronavírus-törzs angliai azonosítása. Az uniós országok sorra zárják le határaikat a szigetország felől érkezők elől, így a britek - gyakorlatilag két héttel hivatalos kilépésük előtt - saját bőrükön tapasztalhatják meg, milyen káoszt okozhat a megállapodás nélküli Brexit.

Nagy-Britannia január elsején vált el az Európai Uniótól, azóta egy úgynevezett átmeneti időszak kezdődött a rendezetlen ügyek megoldására. Az egyre bizonytalanabbá váló helyzet miatt azonban felmerült az átmeneti periódus meghosszabbítása, ami mellett kiáll a skót kormányfő is. A brit közlekedésügyi miniszter azonban kabinetje nevében határozottan elutasította az elgondolást.

A leghevesebb vita London és az Unió között az egyenlő versenyfeltételek és a halászat szabályozásának kérdéseiről folyik.

Ameddig a kritikus ügyekben nem születik megállapodás, addig a brit és az európai uniós cégek jövőjét is teljes bizonytalanság övezi. A vasárnapi sikertelen egyeztetés hatására ráadásul brit részvény- és devizapiac jókora eséssel indította a hetet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű tragédiáról számolt be Volodimir Zelenszkij

Szörnyű tragédiáról számolt be Volodimir Zelenszkij

Oroszország rakétacsapást mért szerdán a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Krivij Rih városra, az eddigi adatok szerint nyolc ember vesztette életét, és legalább 21-en sérültek meg - közölte az ukrán elnök és a belügyminiszter.
Az év első nagy erdőtüzét próbálják megfékezni Cipruson

Az év első nagy erdőtüzét próbálják megfékezni Cipruson

Az év első nagy erdő- és bozóttűze pusztít Cipruson, Páfosz várostól északnyugatra, a tűzoltók repülőgépekkel és helikopterekkel igyekeznek oltani a lángokat, amelyek már több lakóházat is megrongáltak - jelentette szerdán a ciprusi rádió.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!