2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Továbbra is nagy erőkkel támogatják Ukrajnát a nyugati országok + videó

Többen meghaltak és sokan megsebesültek, amikor légicsapás érte Harkiv városát. Az orosz erők több Harkiv megyei települést is elfoglaltak. Mindeközben a nyugati országok továbbra is elkötelezettek Ukrajna támogatása mellett. Hétfőn kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá a spanyol miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, több mint egymilliárd euró értékű katonai támogatásról.

  • Továbbra is nagy erőkkel támogatják Ukrajnát a nyugati országok + videó

Légicsapás érte Harkiv városát. A támadásban többen meghaltak és sokan megsérültek.

Az orosz hadsereg elfoglalta továbbá a Harkiv megyei Ivanivka és a donyecki régióban lévő Netajlove településeket – közölte a Föderáció védelmi minisztériuma. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Az orosz-ukrán háború közepette továbbra is háborús pszichózis uralkodik Nyugat-Európában. Spanyolország bejelentette, több, mint egymilliárd euróval támogatja Ukrajnát. A két ország vezetői kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá hétfőn. A spanyol kormányfő azt mondta: Ukrajna számíthat országára a békéért és minden, az őket összekötő értékek és elvek védelméért vívott küzdelmében.

Nem csak Patriot rakétákat és az ukrán fegyveres erők számára szükséges lőszert fogunk küldeni, de már készülünk arra is, hogy újból Leopard tankokat adjunk Ukrajnának. Továbbra is együtt fogunk működni az ukrán elnökkel és csapatával, hogy kiderítsük, hogyan tudjuk még hatékonyabban biztosítani és támogatni Ukrajna légiközlekedését és biztonságát – mondta Pedro Sanchez, Spanyolország miniszterelnöke.

Spanyolország immár a tizedik olyan állam, amely kétoldalú megállapodást ír alá Ukrajnával védelmi képességei megerősítésére.

A francia elnök hónapok óta tartó háborús pszichózisa sem csitult. Emmanuel Macron még februárban jelentette be, hogy támogatná a nyugati csapatok küldését Ukrajnába a helyi fegyveres erők kiképzésére. Most az ukrán fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, hamarosan francia kiképzőtisztek érkezhetnek Ukrajnába, hogy meglátogassák a helyi kiképzőközpontokat.

A kezdeményezés összhangban áll Emmanuel Macron tervével. A francia elnök továbbra is kiáll álláspontja mellett. A napokban kifejtette, Európa halandó, így a térségnek jobban kell védekeznie az ellenséggel szemben.

Együtt kell felépítenünk egy új biztonsági koncepciót. Meg kell határozni a szükséges képességeket, a létrehozandó közös projekteket, valamint az európaiakkal közösen építendő ipari, technológiai és innovációs projekteket. Ezen kérdésekben legyünk határozottan európaiak– mondta a francia elnök.

Az elnök szerint az európaiaknak világosan meg kell határozniuk, hogy kik az ellenségek, és hogyan védekezhetnek ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!