2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

További katonai támogatást nyújt a NATO Ukrajnának + videó

Megállapodtak a NATO-szövetségesek, hogy teljesítik Ukrajna további fegyverszállításokra vonatkozó követeléseit. Az ukrán elnök pénteken azt közölte a NATO-tagokkal, hogy országának legalább hét Patriot, vagy más légvédelmi rendszerre van szüksége. Arra is kérte őket, hogy fokozzák a Kijevnek nyújtott katonai segélyeket.

  • További katonai támogatást nyújt a NATO Ukrajnának + videó

Ukrajna pénteken kiadott jelentésében azt közölte, hogy a hadserege orosz parancsnoki állásokat, katonákat és katonai felszereléseket támadott, illetve egy nap leforgása alatt tucatnyi ütközetet vívott az ellenséggel a frontvonalon.

Az ukrán katonai akcióknak azonban egyre kisebb hatása van, mivel Ukrajna komoly lőszerhiánnyal küzd, és légvédelmi rakétakészlete is kimerülhet.

Pénteken végül a NATO-szövetségesek megállapodtak, hogy további légvédelmi rendszereket biztosítanak Kijevnek.

Ukrajna mégis az Egyesült Államok támogatására számít a legjobban, ahol a hétvégén előreláthatólag elfogadják a Kijevnek és Izraelnek szánt 95 milliárd dolláros támogatási törvényjavaslatot a republikánusok tiltakozásának ellenére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!