2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Tovább tombol az ítéletidő Európában

Ítéletidő pusztít Európa több pontján: Franciaországban kedden 2 ezer autós akadt el a Francia Közép-hegységben a sűrű havazás miatt, Olaszország több part-menti településén heves viharok rongálták meg a villamos-vezetékeket, Velence nagy része pedig 1 méteres vízben áll. Eddig 10-en vesztették életüket a váratlan viharokban.

  • Tovább tombol az ítéletidő Európában

Egy rövid felvételből is kivehető, miért volt tanácsos megfogadni a hatóságok kérését, miszerint mindenki tartózkodjon otthonában. A korzikai Porto-Vecchio-ra mára virradóra 150 kilométer per órás erősségű szélvihar csapott le, a tornádó fákat csavart ki tövestől, villamosvezetékete szakított le, ami miatt 20 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Szintén a francia szigeten, Ajaccio városát sem érte jobb állapotban a reggel. A vihar keltette hullámok átredezték a település kikötőjét, a hajóállományban komoly kár keletkezett.

A Földközi-tenger más partjain is szárazra kerültek a jacht-ok, a Korzikától északra fekvő olasz Rapallo és egyéb települések kikötői védtelenek voltak a hirtelen dagállyal szemben. A régióban három nap alatt hétezer esetben riasztották az olasz tűzoltókat, legtöbb esetben a ledőlő fák miatt.

A heves esőzések miatt víz alá került Velence háromnegyede, története negyedik legmagasabb vízállását mérték. Több olasz régióban a második legmagasabb fokú, narancsszínű riasztást adtak ki. Az időjárás okozta balesetekben eddig közel egytucat ember vesztette életét. Az ország több pontján akadozik a közlekedés, és kedden számos iskola is zárva marad.

Európa magasabb területein pedig megérkezett a havazás. Keddre virradóra kétezer autós akadt el a Francia Középhegységben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!