2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Tovább terjed a koronavírus a dél-amerikai országokban

Éhínséggel fenyeget a koronavírus-járvány Brazíliában. A koronavírus dél-amerikai gócpontjának számító országban csaknem 40 millió ember vesztette el a munkáját az egészségügyi válsághelyzet miatt. Mexikóban közben napok óta tüntetnek a korlátozó intézkedések ellen, az országban több mint száz egészségügyi dolgozó vesztette életét a COVID-19 megbetegedésben.

  • Tovább terjed a koronavírus a dél-amerikai országokban

Gyümölcsök és zöldségek képeit vetítették a Megváltó Krisztus ikonikus szobrára Rio de Janeiroban, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az egyre súlyosabb éhínségre az országban. A koronavírus-járvány dél-amerikai gócpontjának számító Brazíliában a bevezetett korlátozások megtizedelték az állampolgárok bevételét, több mint 38 millió ember vesztette el a munkáját. Az ország elnökét számos kritika éri, amiért sokáig elbagatellizálta a járványhelyzetet.

Brazília után Peruban regisztrálták a legtöbb koronavírusos fertőzést a latin-amerikai országok közül. Az ország fővárosában az egyik piac mintegy 1500 dolgozója fertőződött meg, a kormány tömeges tesztelést rendelt el az ország valamennyi piacán.

Egy rendőrségi kocsit rugdosnak a tüntetők Mexikóvárostól nem messze. A dél-amerikai országban napok óta követelik a járvány miatt bevezetett korlátozások feloldását.

 

Több mint száz egészségügyi dolgozó halt meg Mexikóban

Mexikóban már több mint száz egészségügyi dolgozó halt meg a koronavírus miatt, és az országosan regisztrált több mint 36 ezer fertőzött között további csaknem 9 ezer a kórházi dolgozó. A dél-amerikai ország fővárosában szakértők szerint azonban már tetőzött a járvány, az ország elnöke a gazdaság újraindítását tervezi.

Meghaladta a 30 ezret a fertőzöttek száma Chilében is, rendkívüli terhet róva az ország egészségügyi rendszerére. Ráadásul a déli féltekén közelgő tél miatt a járványhelyzet további súlyosbodásától tartanak.

„Egészségügyi rendszerünket meglehetősen leterhelik a koronavírusos betegek. Az egész ország, de a főváros helyzete különösen aggasztó”

– mondta az ország egészségügyi minisztere

Dél-Amerika egyik legtehetősebb országát sokan dicsérték a koronavírus-járvány leküzdése érdekében hozott intézkedésekért. A chilei kormány nagy arányban végzett teszteléseket, a különböző régiókban az adott helyzetnek megfelelően vezette be a karanténszabályokat, és időben gondoskodott a lélegeztetőgépek beszerzéséről.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!