2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Tovább pusztítanak az áradások és a földcsuszamlások szerte a világban + videó

Heves esőzések, áradások és földcsuszamlások pusztítanak a világ több pontján. Kína délnyugati térségében az áradások miatt megkezdődött a lakosság kimenekítése. Afganisztánban és Brazíliában halálos áldozatai is vannak a heves esőzések okozta áradásoknak

  • Tovább pusztítanak az áradások és a földcsuszamlások szerte a világban + videó

Egy nagy tátongó lyuk. Így néz ki Sydney keleti külvárosának egyik kis utcája. Vasárnap földcsuszamlás rongálta meg a sziklafal tetején lévő utcát, ami méterekre volt a legközelebbi lakóháztól. A földcsuszamlás azután következett be, hogy heves esőzéske sújtották a várost.

Heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások sújtották Kína délnyugati Kuanghszi-Csuang területét. Csincsou város utcáit elárasztotta víz, a mentőcsapatok csónakkal evakuálják a lakosságot. Az esőzés Napo megyében is földcsuszamlást okozott.

A meteorológusok szerint a következő 10 napban is marad az esős idő.

Afganisztánban a heves esőzések okozta villámáradások miatt több mint 330 ember halt meg, többen megsebesültek. Az ország légiereje már megkezdte az emberek kitelepítését Baglánban.

A kanadai albertában lévő Fort McMurray településre is evakuálási riasztást adtak ki a hatóságok. Ott azonban nem a víz, hanem az erdőtűz okoz gondot.

A szövetségi kormány szerint az országot egy újabb katasztrofális erdőtűszezon fenyegeti, az ország nagy részére ugyanis a szokásosnál magasabb tavaszi és nyári hőmérsékletet jósolnak.

Brazíliában április óta tartanak a heves esőzések. Brazília déli részén legkevesebb 137 halálos áldozata van a természeti csapásnak. A legrosszabb helyzetben az Argentínával és Uruguay-jal határos mezőgazdasági Rio Grande do Sul állam van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!