2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Külföld

Tovább pusztítanak a bozóttüzek Sydney környékén, újabb hőhullámra számítanak

A karácsonykor hullott csapadék ellenére tovább pusztítanak a bozóttüzek Ausztrália legnagyobb városa, Sydney környékén, ahol az ott élők attól tartanak, hogy a közeli Kék-hegységben tomboló két jelentős méretű tűz összeér, és gigantikus kiterjedésűvé nő a napokban várt újabb extrém hőségben.

A helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap és hétfőn ismét legalább 45 Celsius-fokos hőmérsékletre kell számítani.

Új-Dél-Wales szövetségi állam tűzoltósága szerdán közölte, hogy két bozóttűz alakult ki a Sydneyből a Kék-hegység felé vezető autópályától északra és délre. Az északi tűzben már félmillió hektáron pusztítanak a lángok, amelyek elérték a magasan fekvő Blackheath városát is. A Channel 9 televíziós csatorna által idézett egyik helyi lakos azt mondta, ez a legnagyobb bozóttűz, amely a Kék-hegységben valaha tombolt. Sok épület vált a magasra csapó lángok martalékává a hét eleje óta. A másik, déli tűz észak felé tart, Katoomba városát fenyegetve.

Új-Dél-Wales államban eddig nyolc ember halálát okozták a bozóttüzek, köztük két önkéntes tűzoltóét. Csaknem ezer ingatlan semmisült meg. A lángok megfékezésén hozzávetőleg kétezer - jórészt önkéntes - tűzoltó dolgozik. Az előrejelzések szerint csak februárban várható jelentősebb mennyiségű csapadék.

Közben Dél-Ausztráliában a szövetségi állam fővárosa, Adelaide közelében is bozóttüzek pusztítanak a hétvége óta, amikor is 40 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!