2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Tovább államosít az Orosz Föderáció + videó

Tovább államosít az Orosz Föderáció. Az Ariston után, a szintén olasz Unicredit bank vagyonát foglalta le. Az olasz külügyminiszter európai kártérítésben gondolkodik, ám közben a saját területén lefoglalt orosz luxus javak fenntartását is köteles fizetni. Az Európai Központi Bank pedig úgy döntött, hogy az Orosz Központi Bank Európában befagyasztott profitját, Ukrajna számára utalja ki.

  • Tovább államosít az Orosz Föderáció + videó

Az Ariston után most az Unicredit bank 463 millió eurós vagyonát zárolta a szentpétervári bíróság. Az ügy hátterében az áll, hogy a Linde leállította egy gázkezelő üzem építését a régióban, hogy ne sértse meg a Brüsszel által elrendelt szankciókat. Ekkor a garanciavállaló bankok, köztük az UniCredit, megtagadták a kifizetéseket az európai szankciókkal összhangban. A Hír TV által megkérdezett baloldali képviselő szerint Putyin kezelhetetlen, a befagyasztott orosz javakat pedig Ukrajnának kell adni.

„A pénzügyi eszközök lefoglalása megfelel a nemzetközi jognak, és szelektíven érinti a magánvagyonok esetében a Putyin-rezsimhez közel álló és az Ukrajnai agresszióban bűnrészes személyeket" - jelentette ki a baloldali képviselő.

Az Oroszország elleni szankciók azonban duplán sújtják a római kormányt. Nem elég, hogy az Orosz Föderáció államosítja az olasz javakat, a római kormánynak a saját területén lefoglalt orosz luxus ingatlanokat és jachtokat is karban kell tartania. Ez pedig több millió eurós kiadást jelent havi szinten a Meloni kormánynak.

„Vissza kell venni a hangsúlyból és kerülni kell a túlzó kifejezéseket. Mert reakciót és ellen reakciót válthatnak ki. Inkább arra kell törekedni, hogy leállítsunk egy olyan háborút, ami túl sok emberéletet követelt és óriási pusztítást végez a gazdaságban is" - nyilatkozta a képviselő.

Az olasz külügyminiszter most európai kártérítésben gondolkodik, amiről majd az új Európai Parlament megalakulása után lehet beszélni. Az Európai Központi Bank közben úgy döntött, hogy az Orosz Központi Bank Európában befagyasztott extraprofitját Ukrajnának utalja ki. Az összeg 90 %-a hadügyi segítség, 10 %-ból pedig az újjáépítést finanszírozhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!