2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Történelmi átverés a rabszolgasággal kapcsolatos állítás

Történelmileg téves kizárólag az amerikai fehér embereket hibáztatni a rabszolgaságért, állítja egy szenegáli antropológus és egy német professzor. Amíg a jórészt afrikai “kiskirályok” által a fehéreknek eladott körülbelül 11 millió rabszolgáról beszélünk, az arab muszlimok körülbelül 17 millió rabszolgát szállítottak Ázsiába.

  • Történelmi átverés a rabszolgasággal kapcsolatos állítás

„Hatalmas történelmi átverés, hogy a rabszolgatartásért kizárólag a fehérek a hibásak” – olvasható a Breizh-Info-n. A rabszolgatartás ugyanis univerzális: a majáktól a kínaiakig, a vikingektől az afrikai törzsekig, a vörös bőrű indiánokig, a maoriktól a japánokig, szinte az összes hagyományos társadalom tartott rabszolgákat. A régmúlt törzsei közötti konfliktusok eredményeként a győztesek általában rabszolgává tették a legyőzötteket.

A szenegáli antropológus professzor, Tidiane N’Diaye így ír a „Mítoszok és manipulációk” című könyvében:

„Noha nincs monopólium a kegyetlenségben, biztosan elmondható, hogy az arab-muszlimok által provokált háborús terjeszkedések Afrikában – a rabszolgatartás szempontjából is – sokkal pusztítóbbak voltak, mint az atlanti rabszolga-kereskedelem.”

Ugyanezt állította a rostocki egyetem őstörténet professzora Egon Flaig, „A rabszolgaság világtörténete” című könyvében. Ebben kijelentette, hogy

az iszlám világa a történelem „legnagyobb és leghosszabb ideje tartó rabszolgarendszere.”

Ezt arra alapozta, hogy míg körülbelül 11 millió embert adtak el rabszolgának Afrikából Amerikába, a becslések szerint körülbelül 17 millió embert deportáltak Afrikából az iszlám legfontosabb ázsiai országaiba.

Flaig szerint a legtöbb rabszolgát, a „testvéreiket”, éppen különböző afrikai kiskirályok adták el, amivel jelentős vagyonokra tettek szert. A Breizh-Info így fogalmaz:

„azt akarják, hogy a fehér ember térdeljen le a feketék előtt, de ezt valójában minden rabszolgatartónak meg kellene tennie! Az emberi méltóság, a bűnbánat és az áldozatok versenye azonban megállíthatatlanul társadalmi káoszhoz, az emberek közötti háborúhoz vezet.„

Majd így folytatja: „Ez az, amit a Black Lives Matter vezetői bizonyára tudnak, amikor figyelmen kívül hagyják az európai fehér rabszolgák millióit is, akiket Görögországtól Izland partjaiig vittek el Kelet-Európából több mint egy évezreden keresztül. Sőt, azt sem hagyhatnák figyelmen kívül, hogy az Egyesült Államok első rabszolgái nem is feketék, hanem európai származású kényszermunkások voltak.”

V4NA

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!