2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Tornádó pusztított Kínában, többen életüket vesztették

Öt ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, miután kedden tornádó csapott le két településre a kelet-kínai Csiangszu tartományban - közölte szerdán az állami média helyi hatóságokra hivatkozva.

  • Tornádó pusztított Kínában, többen életüket vesztették

A baleset helyi idő szerint délután öt óra körül történt Szucsien város Dahszing és Nancaj településén, ahol az első vizsgálatok szerint 5512 ember érintett, 1646 háztartás lakóházai rongálódtak meg, és 137 lakóház omlott össze.

A város vészhelyzet-kezelési osztályának közlése szerint összesen 41,8 hektárnyi termény károsodott, 405 embert ideiglenesen pedig biztonságos helyre költöztettek át.

A keddi tornádó rövid ideig tartott, de a közösségi médiában közzétett képek felborult autókat, leszakadt villanyvezetékeket és repülő törmelékeket mutattak.

A hetek óta tartó pusztító és halálos időjárás legutóbbi incidense okán a kínai meteorológusok a Sárga-tenger melletti több régióban is fokozták a figyelmeztetéseket a heves esőzések és az erős szél miatt.

A Haikui tájfun által okozott kíméletlen viharok nyomán az elmúlt időszakban heves zivatarok sújtották Kína délkeleti részét, tömeges evakuálásokat, földcsuszamlásokat és haláleseteket okozva.

Nyitókép: The Week

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!