2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Tornádó pusztított az Egyesült Államokban

A szélviharban többen megsebesültek, a forgószél a Pfizer egyik gyárában is kárt tett. A széllökések ereje a 240 kilométer/órás sebességet is meghaladhatta, emiatt egy forgalmas autópályát is le kellett zárni, ideiglenesen.

  • Tornádó pusztított az Egyesült Államokban

Házak tetejét tépte le a tornádó Észak-Karolinában. A szélvihar hatalmas pusztítást hagyott maga után.

Az amerikai meteorológiai szervezet szerint a széllökések ereje a 240 kilométer/órás sebességet is meghaladhatta, emiatt egy forgalmas autópályát is le kellett zárni ideiglenesen.

A tornádó útjába eső Nash megyében legalább 13-an szenvedtek könnyebb sérüléseket, míg a szomszédos Edgecomb megyéből három sérültről tudni, akik közül ketten életveszélyes állapotban vannak. 

A tornádó szinte teljesen a földdel tette egyenlővé a Pfizer egyik gyárát.

A gyógyszergyártó közleménye szerint azonban senki sem sérült meg a pusztítás során. Nash megye seriffje felszólította a helyieket, hogy maradjanak távol az utaktól az összeomlott vezetékek és a gázszivárgás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!