2024. 10. 22. Kedd Előd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Tömeges dróntámadást jelentettek az oroszországi Lipeckből

A helyi hatóságok kötelező kitelepítést rendeltek el pénteken a nyugat-oroszországi Lipeckben, miután a várost és környékét tömeges ukrán dróntámadás érte - közölte Igor Artamonov helyi kormányzó.

  • Tömeges dróntámadást jelentettek az oroszországi Lipeckből

A támadás fennakadásokat okoz az energiaellátásban, és hat ember megsebesült - mondta a kormányzó. Lipeckben rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a város melletti négy falu kiürítését rendelték el - ismertette a politikus a Telegramon. Azt azonban ukrán pánikkeltésnek és dezinformációnak nevezte, hogy az egész város kiürítését elrendelték volna.

"Nem rettenünk meg. Nem adjuk fel. De azt sem engedjük meg, hogy emberek élete kerüljön veszélybe" - írta Artamonov, aki azt is kifejtette, hogy a térségben az összes szórakoztatóipari rendezvényt lemondták, más, például sportrendezvények esetében pedig szigorítják a biztonsági intézkedéseket.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a városhoz közeli légitámaszponton tűz ütött ki.

A megszállt Krím félszigeten fekvő Szevasztopol kormányzója arról számolt be, hogy megsemmisítettek három légi és három vízi drónt.

A RIA orosz hírügynökség a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva azt írta, hogy az éjszaka a légvédelem 75 ukrán drónt semmisített meg, többségüket Belgorod és Lipeck közelében, ukrán dróntámadást jelentettek Brjanszkból és Kurszkból is, ahol az ukrán erők meglepetésszerű szárazföldi betörést indítottak a héten.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!