2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Tőkés: Az EP-vita folytatása Magyarország szégyenpadra ültetésének

  • Tőkés: Az EP-vita folytatása Magyarország szégyenpadra ültetésének

Az Európai Bizottság szerint is aggályos a jogállamiság, az emberi jogok és a korrupció helyzete Magyarországon – ezt közölte az európai parlamenti vitán a brüsszeli testület első alelnöke. Frans Timmermans üdvözölte a kérdés napirendre vételét.

A magyarországi alapvető jogok helyzetéről szóló brüsszeli vitanapot a zöldpárti politikus, Judith Sargentini kezdeményezte még decemberben. Ezen kívül napirenden lesz még a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok ügye is.

Orbán Viktor már múlt héten jelezte, hogy a vitát kampányeseménynek tartja, ezért nem vesz részt rajta. A miniszterelnök szerint a bevándorláspárti brüsszeli erők Magyarországot csak azért támadják, mert a kormány nem fogad be migránsokat.

„Nem lehet másra számítani. Ez egyenes folytatása a Magyarországot szégyenpadra ültető Sargentini-jelentésnek, és úgy látszik, még az sem volt elég” – mondta Tőkés László, fideszes EP-képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!