2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Többszörösen túlzsúfoltak a migránsokat befogadó táborok

Többszörösen túlzsúfoltak a görögországi menekülttáborok. A migránsok akár éveket is várhatnak, mire elbírálják kérelmeiket. A legtöbben abban reménykednek, hogy Nyugat- vagy Észak-Európába indulhatnak tovább. Nem sokkal jobb a helyzet a boszniai táborokban sem, ahol több száz közel-keleti és afrikai migráns zsúfolódott össze úgy, hogy egyes létesítményekben nincs sem áram, sem folyóvíz.

  • Többszörösen túlzsúfoltak a migránsokat befogadó táborok

Egy korábbi katonai tábort alakítottak át menekültközponttá Athén külvárosában, ami jelenleg mintegy 1000 migránsnak szolgál átmeneti otthonául. Az elmúlt hónapokban több tucat új konténert kellett felállítani a területen, ám a tábor így is eléri lassan kapacitása végét. A bevándorlók azonban akár még hónapokat is várakozhatnak, míg elbírálják kérelmüket.

A legtöbb migráns valamelyik nyugat- vagy észak-európai országba menne tovább. A görög hatóságoknál jelenleg csaknem 70 ezer kérelem vár elbírálásra. Ezek feldolgozását gyorsítaná meg az athéni parlament a pénteken megszavazott törvénnyel, ami a kérelmek elbírálásának, valamint az elutasított kérelmezők kitoloncolásának egyszerűsítésére vonatkozik.

Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök szerint az új rendszer védelmet nyújt a menekülteknek, de nem tárja ki a kapuit mindenki előtt. A görögországi fogadótáborokban jelenleg mintegy 35 ezer migráns él, ami hatszorosa azok kapacitásának.

Nem sokkal jobb a helyzet a boszniai táborokban sem. A balkáni tél nem sok jót ígér a több száz közel-keleti és afrikai migránsnak, hiszen a létesítményben nincs áram, se folyóvíz.

Boszniába idén több mint 40 ezer migráns érkezett, akik közül már sokan továbbmentek Nyugat-Európába.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!